Florin Tălpău ne parfumează viaţa de la birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Tălpău este un tânăr af lat în căutarea noului. A lucrat mai de toate, dar a avut mereu o preocupare pentru a face ceva care să pornească de la el. A lucrat în distribuţie, dar problemele de sănătate l-au determinat să se reorienteze.

Împreună cu soţia au încercat să găsească noi soluţii pentru supravieţuire. A încercat mai multe afaceri, dar nu prea au dat roade. „Am fost asociat cu un amic şi luasem un aparat pentru tunat stopurile la maşini. Afacerea nu a ieşit, aşa că am descoperit noi utilizări pentru acest aparat. Am făcut icoane pe lemn cu el, apoi ne-a venit ideea cu lumânările de birou“, mărturiseşte Florin Tălpău.

Aşa se face că de mai bine de două luni, Florin, ajutat de soţia sa Doina, realizează lumânări, de diferite dimensiuni şi culori, parfumate, pentru birou. În funcţie de perioadă, ei folosesc anumite motive pentru lumânări: îngeraşi, crini, multiple figuri de inspiraţie religioasă, piramide.

„Acum mă gândesc să realizez lumânări parfumate sub formă de nai, fiecare cu fitilul său, să ardă până jos. Pentru că a venit vara voi folosi şi arome fructate sau fresh pentru a le parfuma“, dezvăluie Florin. Pentru tot ce a întreprins până acum, Florin spune că nu a avut parte de prea multă instruire. „Am citit mult pe Internet despre cum se fac lumânările şi, trebuie să recunosc, am fost puţin ajutat de o rudă, care este şi artist. În rest, am făcut tot din ce am aflat pe Internet“, mai spune artistul.

Ca orice început, a fost greu. Cu timpul, a învăţat care este procedura, iar odată realizată matriţa în care se toarnă ceara, totul este simplu. „Le realizez din parafină de calitate, iar după ce le scot din matriţă le finisez cu atenţie“, spune Florin.

Îşi doreşte să realizeze lumânări cu modele mai abstracte şi va încerca acest lucru cu ajutorul aparatului pe care l-a cumpărat pentru tunat stopurile la maşini.
Dacă vor ieşi bine, le va adăuga celorlalte modele pe care le comercializează deja în câteva magazine şi librării din Constanţa. „Este mai mult un hobby. Este cam greu să întreţii o familie din aşa ceva, cu atât mai mult cu cât nu am o piaţă de desfacere“, mai spune Florin.

Imaginaţie şi inventivitate

Florin spune că nu se va opri la lumânări sau odorizant de cameră. „Nu ştiu ce va urma. Tot ce visez noaptea încerc să pun în aplicare ziua. Am foarte multe idei de proiecte, dar am nevoie de răbdare pentru a aduna resursele financiare pentru a le pune în practică. Suntem spontani şi ne inspiră aproape orice“, mai spune artistul, plin de optimism.

Acum, lucrează la un săpun, făcut în casă, din ulei de palmier şi ulei de măsline. Ca ingrediente a folosit sodă, decoct din plante, iar ca arome: coji de lămâie, portocale şi grefe. A numit proiectul „If“ şi îl testează pe sine pentru a vedea ce fel de reacţii dă. „Îl folosesc de ceva vreme şi nu am păţit nimic până acum“, spune el. Ne aşteptăm ca în curând, Florin să mai vină cu proiect la fel de original, menit să ne facă viaţa mai frumoasă, mai parfumată.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite