Constanţa: Sezon plin pentru Garda Financiară Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Sezon plin pentru Garda Financiară Constanţa
Constanţa: Sezon plin pentru Garda Financiară Constanţa

Numărul mare al comercianţilor temporari de pe litoralul românesc au dat de lucru comisarilor Gărzii Financiare Constanţa. În sezonul estival 2009 au fost aplicate 2.153 de sancţiuni în valoare totală de 4.634.500 de lei. De asemenea, 154 de unităţi au fost închise din cauza lipsei aparatelor de marcat electronice fiscale.

„Cu toate că majoritatea operatorilor economici are aparate de marcat fiscale, continuă să nu înregistreze toate veniturile în urma comercializării bunurilor din activitatea desfăşurată“, a declarat şeful Gărzii Financiare Constanţa, Cristian Radu.

Principalele contravenţii au fost neîntocmirea sau întocmirea necorespunzătoare a documentelor de evidenţă primară şi financiară, modalităţile prin care operatorii economici şi-au creat unele facilităţi spre evaziunea fiscală.

Comerţul cu cereale supus fraudării

Comisarii Gărzii Financiare au intensificat şi controalele la operatorii economici ce au ca obiect de activitate comerţul cu cereale şi produse cerealiere. Astfel, acţiunile din ultimile două luni au avut ca rezultat sancţionarea a 420 de agenţi economici cu amenzi în sumă totală de 958.200 de lei şi întocmirea a opt sesizări penale cu prejudiciu în valoare de 7.786.506 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite