Constanţa: Filmul românesc, în festival la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea Mamaia va găzdui, în perioada 22 - 28 iunie, cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi (IPIFF 2009).

Manifestarea este iniţiată de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa şi al Centrului Naţional al Cinematografiei. Este unica manifestare din domeniu care prezintă toate producţiile româneşti de lung şi scurt metraj lansate în premieră în ultimul an (iunie 2008 - iunie 2009), pentru ca publicul să perceapă imaginea completă a cinematografiei naţionale.

Şansă de afirmare

Pe lângă profesionişti, la festival vor fi prezente şi şcoli de film. „Competiţia a fost inaugurată la ediţia precedentă a IPIFF, ca expresie a preocupării producătorilor pentru tânăra generaţie de cineaşti şi viitorele sale promoţii“, a declarat producătorul festivalului, Dinu Tănase. Mai mult decât atât, la această ediţie vor concura şi liceenii din Constanţa pasionaţi de film, cu miniproducţii de câte un minut, intitulate A Drop of See (O picătură de mare).

Filme premiate

IPIFF 2009 este al patrulea an de training pentru noua generaţie de producători. Este răspunsul la nevoia acută de profesionişti performanţi la nivel internaţional, într-o ramură determinantă a industriei noastre de film“, a mai spus Tănase.
Totodată, dimensiunea internaţională a festivalului este dată de Panorama filmului străin, care va aduce la Constanţa şi Mamaia unele dintre cele mai premiate filme la cele mai prestigioase festivaluri din Europa (Cannes, Berlin, Veneţia, Londra). Proiecţiile vor avea loc la City-Plex Constanţa, în Rotonda Mică a noului Pavilion Expoziţional şi la Fântânile Cazionului din Mamaia.

Lungmetraje pe litoral

În cadrul festivalului este organizată şi Caravana IPIFF pe Litoral. Vor avea loc proiecţii, în avanpremieră, a unor unor lungmetraje româneşti din stagiunea 2009-2010, la Mangalia, Neptun, Saturn şi Eforie, workshop-uri de iniţiere în arta şi tehnica filmului, lansări de carte, expoziţii, concerte, spectacole-eveniment.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite