Constanta: Spectatorii Festivalului Cântecului şi Dansului Popular Românesc au fost ţinuţi în picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Spectatorii Festivalului Cântecului şi Dansului Popular Românesc au fost ţinuţi în picioare
Constanta: Spectatorii Festivalului Cântecului şi Dansului Popular Românesc au fost ţinuţi în picioare

Şase rânduri de scaune au fost rezervate de organizatori pentru cunoştinţe şi prieteni. Câştigătoarea festivalului este Ioana Ina Todoran, din Alba Iulia, care reprezintă zona etnografică Podişul Târnavelor. Tânăra are doar 16 ani şi cântă de când avea doar 8 ani.

Faptul că premiul a fost acordat pe merit ar fi singura consolare a constănţenilor şi turiştilor care au plătit 20 de lei pentru un bilet în ultima seară a festivalului. La capitolul organizare, manifestarea s-a dovedit a fi un eşec total. „Am plătit 20 de lei pentru un bilet, iar când am intrat am constatat că nu mai sunt locuri. Un rând în spatele juriului era liber şi unul în faţă. Pe la mijlocul sălii mai erau vreo trei rânduri libere pe care ni s-a interzis să intrăm pentru că erau rezervate pentru organizatori. În mare, erau vreo şase rânduri care au rămas libere tot timpul spectacolului, iar cei care au plătit să intre s-au înghesuit pe unde au putut. Păi organizatorii au făcut spectacolul să facă nişte bani sau să vină ei şi prietenii sau rudele la spectacol“, a declarat Ioan P., din Constanţa. El a mai spus că a încercat să îşi ia banii înapoi şi să plece acasă, decât să stea înghesuit în zone fără vizibilitate, dar i s-a refuzat acest lucru. A recunoscut însă că trofeul a fot acordat pe merit. „A cântat fătuca aceea ca un rapsod cu experienţă“, a mai spus Ioan P.

Logan, marele premiu

Marele premiu al Festivalului Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc Mamaia 2009 constă într-un autoturism Dacia Logan. La secţiunea solişti vocali premiul I a fost câştigat de Stana Stepănescu, care reprezintă zona Banatul de Munte, în timp ce premiul al II-lea revine lui Cătălin Ionuţ Badea, tot din Banat. Premiul III a fost acordat lui Răzvan Arthur Rădoş, din Ţinutul Pădurenilor, Hunedoara.

Cei mai buni solişti

La secţiunea solişti instrumentali premiul I a fost câştigat de Mircea Petre Ardeleanu, din Banat, care a cântat la ţambal. Locul al II-lea a revenit lui Radu Viorel Nemeş, din Lunca Văşcăului, iar locul al III-lea lui Marian Magheru, din Mehedinţi, care a cântat la fluier. Câştigătorul premiului I primeşte 1.500 de euro, premiul al II-lea valorează 1.000 de euro, iar premiul al III-lea - 500 de euro.
În cele două seri de festival, 30 de tineri din toată ţara au urcat pe scena Teatrului de Vară Soveja, din Constanţa.  După ora 23.00, spectatorii au ascultat muzica lui Ioan Bocşa, acompaniat de ansamblul de muzică tradiţională românească „Icoane“, dar şi pe Tudor Gheorghe.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite