Constanţa: Litoral 2009 / Festivalul Tinereţii, sabotat de manelişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Festivalul Tinereţii, sabotat de manelişti
Constanţa: Litoral 2009 / Festivalul Tinereţii, sabotat de manelişti

Programul evenimentului a fost dat peste cap în fiecare zi, cu câteva ore, din cauză că organizatorii nu au ştiut din timp de alte spectacole. Cei mai nemulţumiţi sunt spectatorii, care aşteptau să-şi vadă artiştii preferaţi, dar şi membrii juriului care spun că este vorba de lipsă de interes.

Tot programul Festivalului Tinereţii din Costineşti a fost dat peste cap încă de luni, în  prima seară a evenimentului, deoarece organizatorii nu au ştiut dinainte că la orele la care şi-au programat spectacolele, în incinta Teatrului de Vară, erau deja planificate diferite alte show-uri sau chiar filme.

Astfel, luni, la ora 20.30, când pe scenă urmau să concerteze tinere talente ale rock-ului, acestea au fost trimise la plimbare, fiindcă sala era ocupată. După mai multe amânări şi fără prea multe explicaţii, recitalurile au început abia în jurul orei 2.00.

„Organizatorii nici nu ştiau ce trupe urmau să cânte. Pe la 4 dimineaţa a fost informată ultima trupă din seara respectivă că e sigur că o să cânte. Doar că tot aceeaşi trupă obosită şi abia capabilă să cânte ceva a urcat pe scenă în final, după care au fost goniţi şi în prelabil ameninţaţi că o să fie descalificaţi din cauza problemelor tehnice ce au apărut în decursul recitalului”, ne-a spus nemulţumit Numby, unul dintre participanţii la competiţie.

Dezinteres şi lipsă de respect

Problemele de organizare au stârnit reacţii vehemente atât din partea concurenţilor, cât şi a juriului. Profesoara de canto modern din Olanda Manuela Mănăstireanu, care a fost membru în comisie, s-a declarat şi ea nemulţumită de haosul ce s-a produs. „În asemenea condiţii trupele nu pot să dea randament şi nici să-şi arate valoarea. Eu cred că toate cele întâmplate sunt din cauza dezinteresului şi a lipsei de respect.

În prima seară nu am primit nici măcar prezentările trupelor şi organizatorii nu aveau nici foi, nici pixuri pe care noi să facem notiţe”, ne-a declarat Manuela Mănăstireanu. Ea ne-a spus că s-a înscris ca membru al juriului benevol, de dragul artei, însă, a plecat de la Costineşti cu o impresie amară. „Se ştie că pentru a cânta rock trebuie să faci şi sacrificii, dar nici chiar aşa. A fost practic hărţuială pentru noi toţi. Mulţi dintre ei au cântat fenomenal şi o să încerc să-i sprijin”, a explicat profesoara.

Vina, pasată dintr-o parte în alta

Organizatorii susţin că vina pentru aceste inconveniente nu le aparţine şi nici nu vor să spună cine este vinovatul. „Nu vreau să dau vina pe nimeni. Ocuparea sălii nu a depins de noi. Suntem mulţumiţi că recitalurile s-au susţinut până la urmă şi acum am ajuns şi la gală.

Ceea ce ne interesează pe noi este să le dăm o mână de ajutor tinerilor şi să se ştie că rockul are un loc în Costineşti”, a precizat Viorel Stoica, preşedintele Festivalului Tinereţii. Acesta a spus că acum lucrurile au intrat în linie dreaptă numai că programul a fost modificat, recitalurile pentru celelalte zile de concurs urmând a începe de la ora 16.00. De asemenea, primarul Costineştiului Traian Cristea a precizat că insituţia, pe care o reprezintă nu a avut nicio implicaţie în organizare, ci doar apare cu numele în materialele de prezentare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite