Constanta: Festivalul de la Mamaia găzduit printre buruieni la Teatrul de Vară Soveja

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Festivalul de la Mamaia găzduit printre buruieni  la Teatrul de Vară Soveja
Constanta: Festivalul de la Mamaia găzduit printre buruieni la Teatrul de Vară Soveja

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia se va ţine în acest an la Teatrul Soveja din Constanţa. Deşi până la festival mai este doar o lună, Teatrul de Vară arată deplorabil. Acolo nu au mai fost organizate spectacole din 2002.

Între timp, teatrul a ajuns într-o stare avansată de degradare. Printre scaunele pentru spectatori au crescut buruienile, iar pe scenă se află un morman de moloz. La intrare, câţiva căţei şi-au făcut culcuş. Programul de la agenţia de bilete abia se mai vede. A fost distrus de ploi şi de vreme.

Oamenii abia dacă îşi mai amintesc de când n-au mai văzut artişti în spectacol la Teatrul de Vară Soveja. „Demult, veneam aici la spectacole cu Irina Loghin, cu Ion Dolănescu, Maria Dragomiroiu... Era nemaipomenit! S-a dus totul! De vină e proasta organizare!“, mărturiseşte Anişoara Tudor, o constănţeancă în vârstă de 50 de ani care locuieşte în apropiere.

 Unora nu le vine să creadă că Festivalul Mamaia ar putea fi organizat la Teatrul de Vară Soveja. „Aaa, ar fi bine, dar nu prea-mi vine să cred! Mi-ar plăcea. Ne dorim să mai vedem spectacole aici“, spune femeia.

Festivalul va avea loc între 17 şi 23 august, iar Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a acordat prin hotărârea numărul 40, din acest an, 1.760.000 de lei pentru organizarea festivalului, un buget cu 20% mai mic decât anul trecut.

Cristian Moldovanu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, spune că Teatrul de Vară Soveja va intra în reparaţii cât mai curând. „Dacă totul decurge bine, festivalul va avea loc acolo“. Moldovanu spune că în prezent se află în derulare procedura de achiziţie publică şi că CJC ar putea acorda în jur de 800.000 – 1.000.000 de lei pentru lucrările de renovare.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară de astăzi

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite