Constanţa: Nicola a făcut show la Festivalul Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Nicola a făcut show la Festivalul Mamaia
Constanţa: Nicola a făcut show la Festivalul Mamaia

Concurenţii care au intrat în concurs aseară la secţiunea interpretare şi-au ales piese foarte vechi, motiv pentru care au fost criticaţi de artiştii cu experienţă.

Tinerii au avut mari emoţii. Printre ei s-a numarat şi Pavel Petricenco, fiul toboşarului Valentin Petricenco, de la Proconsul, care a participat la secţiunea Creaţie. „Prima oară am fost la Mamaia când a câştigat tatăl meu, cu trupa Proconsul şi melodia «Cerul». În seara asta, am fost eu pe scenă şi a fost extraordinar“, a mărturisit Pavel.

Foarte aplaudaţi de public au fost şi Mircea Romcescu şi soţia sa, Olimpia Panciu, care au participat la sectiunea Creaţie. Ei au declarat la final că au avut mari emoţii pe scenă, în ciuda experienţei pe care o au. „Toţi concurenţii au fost foarte buni. Probabil că era mai bine să fie mai organizat festivalul, fiindcă e foarte multă lume“, a declarat Mircea Romcescu cu privire la festival.

Naomi, care a intrat în concurs în prima seară de festival, s-a aflat în public aseară în prima parte a spectacolului şi a urmărit evoluţia concurenţilor, după care a venit în culise. Ea a declarat că a fost impresionată până la lacrimi de evoluţia interpretului Paşa Parfenie, din Republica Moldova.

Finalul serii a aparţinut artiştilor consacraţi. Nicola şi-a lansat aseară noul album - „Thank You“. Foarte energică, artista a reuşit în câteva minute să anime publicul şi să-i convingă pe spectatori să cânte alături de ea. Nicola a reuşit să treacă şi peste problemele tehnice, care i-au dat bătăi de cap, fără să fie sesizate de public. „Nu am avut control în căşti şi am fost stresată din cauza asta. Mi-era teamă că nu o să iasă bine“, a spus artista în culise la finalul recitalului.

Amintiri despre Mamaia

Nicola a mărturisit că o leagă foarte multe amintiri de Festivalul Mamaia. „Eu am debutat pe scena acestui festival. Era în anul 1985. Am cântat o piesă destul de bună, dar care avea un text comunist, era ceva legat de mileniul trei. Îmi amintesc că pe vremea aia erau foarte multe constrângeri: nu prea aveam voie să ne îmbrăcăm în fustiţe scurte şi noi eram foarte tinere şi ne doream asta, nu aveam voie să fim machiate prea strident. Însă după fiecare seară se făceau petreceri pe plajă şi ne distram“, a povestit Nicola. Artista a mărturisit că nu înţelege de ce tinerii de la Interpretare şi-au ales melodii atât de vechi.  „Din tot ce am ascultat în prima seară de festival, Naomi a cântat cel mai bine“, a declarat Nicola.

Şi cunoscutul interpret şi compozitor Adrian Romcescu, care a urcat pe scenă aseară, după recitalul Nicolei, a mărturisit că este legat sufleteşte de Festivalul Mamaia. „Aici am debutat în 1973, când aveam doar 17 ani, şi am reuşit să obţin premiul I cu melodia lui Marius Ţeicu - „Chemarea dragostei“. Aici l-am cunoscut şi pe bunul meu prieten, regretatul Aurelian Andreescu“, a povestit Romcescu.

Compozitorul are în concurs piese la secţiunea Creaţie. Tot aseară, au mai susţinut recitaluri trupa pop - opera Distinto şi blondele de la Ladies, dar şi italianul Francesco Napoli, care a încheiat seara de spectacol.
Azi-noapte, după ora 1.00, juriul a deliberat. Diseară, concurenţii ajunşi în finală intră din nou în concurs, iar mâine seară are loc gala laureaţilor.

Festival fără şlagăre

În premieră la Festivalul Mamaia, aflat la a 39-a ediţie, ce se desfăşuară în perioada 20 - 23 august, nu există secţiunea Şlagăre, cea mai îndrăgită de spectatori şi telespectatori. În anii ’70, Olimpia Panciu era considerată regina şlagărelor. Pe scena festivalului au mai urcat şi Angela Similia, Gabriel Cotabiţă, Pavel Stratan, Alexandra Ungureanu, Spin, Nico, Andra,
Proconsul şi Nicola.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite