Constanţa: Festivalul bunătăţilor culinare turceşti, la Cobadin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Festivalul bunătăţilor culinare turceşti, la Cobadin
Constanţa: Festivalul bunătăţilor culinare turceşti, la Cobadin

Sâmbătă, în Cobadin va avea loc cea de-a patra ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească. Evenimentul va începe la ora 12.00 şi se va desfăşura pe două secţiuni: concurs de produse culinare cu specific turcesc şi prezentare de port popular tradiţional din toate zonele Dobrogei locuite de turci. Citeşte şi: Constanţa: GALERIE FOTO E prima zi de Ramazan Bairam! Vezi ce delicatese mănâncă musulmanii astăzi!

Peste 300 de turcoaice din: Constanţa, Bucureşti, Medgidia, Tulcea, Brăila, Babadag, Isaccea, Măcin, Fântâna Mare, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Mangalia, Hârşova, Cernavodă şi Cumpăna se vor întrece în prepararea de produse culinare tradiţionale. Concursul de artă culinară se va desfăşura pe trei secţiuni: mâncare tradiţională, produse de patiserie şi de cofetărie.

Din juriu vor face parte reprezentanţi ai Uniunii Democrate a Turcilor din România, ai Departamentului pentru Relaţii Interetnice, ai Ministerului Culturii şi Cultelor, ai Consulatului Turciei în România. „Arta culinară turcească deţine nenumărate secrete păstrate de bunici şi mame. Este important să ne promovăm tradiţiile, iar bucătăria turcească face parte din identitatea noastră şi dă un farmec aparte spaţiului interetnic dobrogean. Am ales Cobadinul ca locaţie în acest an, deoarece aici există o comunitate compactă de turci şi un loc ideal pentru o astfel de manifestare. Arta cu cei mai mulţi adepţi în lume rămâne arta culinară, iar cea turcească se evidenţiază prin varietate, simplitate şi savoare“, a declarat Melec Amet, preşedintele comisiei de femei din cadrul UDTR şi coordonatoarea proiectului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite