Constanţa: Farmaciile nu acceptă plata cu cardul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cele 160 de farmacii constănţene care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate mai puţin de jumătate acceptă plata cu cardul.

Din dorinţa de a atrage cât mai mulţi clienţi, băncile s-au orientat mereu să promoveze produse care să aibă priză la public, însă de data aceasta oamenii nu reuşesc să se folosească de ele aşa cum vor. Farmaciile constănţene nu s-au dotat cu POS-uri şi pentru plata prin card.

Cert este că atunci când te plesneşte durerea de măsea sau ai alte suferinţe, ai nevoie urgentă de un calmant de la farmacia din colţ şi nu să străbaţi tot oraşul pentru a găsi o unitate unde să achiţi cu cardul.

„Nu încasăm cu cardul...“

Farmaciştii dau din umeri. „Nu puteţi plăti cu cardul. Doar cash“, a avertizat clienţii o farmacistă din cartierul Tomis III.
Partea tristă este că aproape nicio unitate din această zonă a oraşului nu primeşte carduri pentru plata produselor pe care le au în incintă. La fel se întâmplă şi la unităţile din celelalte cartiere. Spre exemplu, în zona Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, doar Sensiblu şi City Pharma acceptă plata prin card. Unitatea de lângă Policlinica Iowemed nici ea nu acceptă cardurile, la fel şi farmacia Santis. La Kaufland, City Mall, Carrefour se poate merge fără probleme. Aici se poate plăti cu cardul.

Cereri pentru POS-uri

O bună parte din farmaciile din zona Trocadero - Dacia nu primesc decât numerar. La unele farmacii din reţeaua Heliofarm se poate achita cu cardul, la altele - nu. Farmacista-diriginte de la una dintre farmaciile Heliofarm, S.M., a afirmat că a făcut cerere de curând pentru introducerea sistemului de plată şi prin card.

La ICIL, nicio farmacie nu acceptă cardurile. Una dintre angajate a spus că este mai bine pentru ei să încaseze numerar: „O colegă a avut probleme în urmă cu câteva luni cu un card. Un client a cumpărat nişte cosmetice din farmacia din City Mall în valorea de 500 de lei. Cardul a fost recunoscut pe moment şi plata a fost efectuată. Abia la câteva zile, când s-a făcut închiderea de lună, farmaciştii şi-au dat seama că ceva nu este în regulă şi că de fapt acea plată nu se efectuase, cardul fiind inexistent sau ceva de genul acesta“.

Farmaciile mari - ultima şansă

Farmaciile mari, cu filiale în toată ţara, sunt singurele salvări pentru suferinzi. Este vorba despre Sensiblu, City Pharma, Centrofarm şi Dona. Aceleaşi farmacii au filiale şi în hypermarketurile constănţene. Şi la unele farmacii din reţeaua Heliofarm se poate achita cu cardul. Farmacista-diriginte de la una dintre unităţile Heliofarm, S.M., ne-a declarat că a făcut cerere de curând pentru introducerea unui aparat pentru plata cu cardul.

POS-ul este opţional

„În momentul de faţă, farmaciile nu au obligaţia să accepte plăţi cu cardul, dar noi vom discuta cu ei. Eu voi lansa această propunere către Colegiul Farmaciştilor şi către reprezentanţii legali. Le vom transmite asta în scris, în mod oficial. E o idee foarte bună“, a declarat dr. Liviu Mocanu, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite