Constanta: Farista Diana Bursuc, campioană europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Farista Diana Bursuc, campioană europeană
Constanta: Farista Diana Bursuc, campioană europeană

Canotoarea de aur s-a întors aseară la Constanţa. Echipa de canotoare de 8+1 a României s-a întors acasă cu medalia de aur de la Campionatul European de la Brest, Belarus.   

Este al doilea rezultat remarcabil obţinut în ultima perioadă de românce. La Poznan, în Polonia, la finele lunii august, reprezentanta tricoloră a obţinut medalia de argint, fiind întrecută de canotoarele din Statele Unite.

Aseară, au felicitat-o pe Diana Bursuc ,Elena Frâncu, directorul Direcţiei Judeţene de Sport (DJS), Ilie Floroiu, directorul general al CS Farul, Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru din Constanţa, antrenorul Dumitru Răducanu şi Norica Sarchizian, profesoara care a descoperit-o pe Diana Bursuc.

„Datorită rezultatelor sale, Diana a demonstrat că este un potenţial participant la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. Pot spune că s-a născut o nouă generaţie de aur la proba regină, 8+1. La campionatele europene era un titlu aşteptat, având în vedere că în Polonia, la mondiale, s-au clasat pe locul II şi nu la distanţă foarte mare, după SUA“, a declarat antrenorul Dumitru Răducanu.

Elena Frâncu, directorul DJS Constanţa, a lăudat activitatea sportivilor constănţeni: „Răducanu predă ştafeta de la un campion olimpic la o viitoare campioană olimpică, probabil la Londra, în 2012. Îi felicit pe amândoi pentru rezultatele remarcabile“, a adăugat Elena Frâncu, directorul DSJ Constanţa.

„Este cel mai bun an din cariera mea“

Diana Bursuc a declarat că în acest an eforturile i-au fost răsplătite. De când era doar un copil visa la titlurile mondiale şi eruopene „Este cel mai bun an din cariera mea. Am luat  argintul la mondiale, iar acum aurul la europene. Sper să fiu în barcă şi la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012“, a declarat Diana Bursuc.

Ea a plecat astăzi acasă la Flămânzi, în judeţul Botoşani, unde o să-şi petreacă vacanţa de o lună alături de părinţi şi de sora ei de 17 ani. „Vreau să mă relaxez, să-mi închid telefonul şi să nu mai aud de canotaj“, a declarat Diana.

Sportiva a povestit că familia ei a fost foarte emoţionată când a urmărit competiţia în direct. „Mama mea a plâns, mai ales că a văzut cât am muncit. Sinceră să fiu, în momentele acelea nici nu poţi să te bucuri pentru că eşti epuizat. E aşa cum spune doamna Elisabeta Lipă - îţi pui buletinul în faţă şi nu-ţi vezi poza. Te bucuri, dar îţi trebuie minute bune până să-ţi revii“, spune canotoarea.

„Am plâns ca să-mi conving părinţii să mă lase la canotaj“


Diana Bursuc are 23 de ani şi s-a născut în satul Flămânzi, din judeţul Botoşani. A venit la Constanţa când avea doar 15 ani, deşi mama ei n-o încuraja să facă sport.

 „Profesorul meu din generală avea băiatul la conotaj şi mi-a spus că ar fi bine să merg şi eu. Mama n-a fost de acord, pentru că îi era teamă pentru mine, credea că n-o să rezist la astfel de condiţii. Am plâns timp de un an, în fiecare zi. Într-un final, am reuşit să-i conving“, povesteşte Diana.

Profesorul Andrei Szemerjai, dirigintele Dianei, actualul director al Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, îşi aminteşte că sportiva a fost o elevă timidă. „Roşea atunci când era ridicată în picioare. Diana şi-a păstrat bunul simţ chiar şi acum, când este vedetă mondială. O felicit pentru medaliile obţinute“, a declarat profesorul.

Se încheie o perioadă cu rezultate foarte bune pentru sportul constănţean.  Tot în această săptămână, Eliza Samara a obţinut titlul de campioană europeană la tenis de masă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite