Pomană cu SPP pentru Elena Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia preşedintelui Traian Băsescu a sosit astăzi, la Constanţa, pentru a participa la slujba religioasă oficiată în memoria Elenei Băsescu. Mama preşedintelui a murit în data de 4 octombrie.

UPDATE ORA 15.00 Aproximativ 60 de persoane au venit la restaurantul „Privighetoarea“ unde s-a organizat masa de pomenire în amintirea mamei preşedintelui Traian Băsescu. Intrarea în restaurantul „Privighetoarea“ a fost păzită de SPP-işti care nu au permis accesul în interior decât cunoscuţilor, foştilor vecini şi familiei Băsescu. Câţiva pomanagii au fost alungaţi de la uşă după ce au fost recunoscuţi de personalul restaurantului ca fiind „abonaţi“ la toate pomenile din zonă, unde beau şi apoi fac scandal. 

Preparatele servite la masă au fost tradiţionale: ciorbă de văcuţă cu smântână, sarmale cu mămăliguţă, friptură şi şniţel de pui şi porc cu garnitură de cartofi prăjiţi şi salată de castraveţi muraţi, iar ca desert fructe şi prăjituri cu frişcă. Printre cei veniţi să o pomenească pe mama preşedintelui s-a numărat şi măicuţa Ioana, cea care a avut grijă, în ultimii ani, de Elena Băsescu.

UPDATE ORA 12.50 Masa de pomenire are loc la restaurantul Privighetoarea din Km. 4-5. Înainte de a se urca în maşină, Maria Băsescu a fost oprită de o femeie, care s-a plâns că nu mai are bani nici ce medicamente. Maria Băsescu a scos o bancnotă de un milion, pe care i-a oferit-o drept pomană.

image

Ioana, Maria şi Ioana Băsescu au ajuns la cimitir cu puţin înainte de ora 12.00

UPDATE Ora12.30 În urmă cu puţin timp s-a încheiat slujba de pomenire a Elenei Băsescu, mama preşedintelui. Au participat Mircea şi Doina Băsescu şi copiii lor, precum şi Maria Băsescu, soţia preşedintelui, Ioana şi Elena Băsescu, nepoatele din partea lui Traian Băsescu. Ei se pregătesc să plece în acest moment de la mormântul Elenei Băsescu, de pe aleea principală a Cimitirului Central din Constanţa. Traian Băsescu a lipsit de la pomana de 40 de zile. Mircea Băsescu a ţinut să infirme zvonurile care au apărut înaintea slujbei. Gurile rele spuneau că imediat după monana de 40 de zile, familia prezidenţială urma să boteze un copil. „Nimeni din familia mea nu are de gând să creştineze astăzi vreun copil. De când cu botezul cu Bercea Mondialu, cred că o să mă ţin departe de astfel de evenimente“, a glumit Mircea Băsescu. Acesta i-a botezat nepoata lui Bercea Mondialu.

image

Măicuţa Ioana, cea care a îngrijit-o în ultimii ani pe Elena Băsescu

Update ora 12.00. Slujba de pomenire oficiată în memoria mamei preşedintelui Traian Băsescu a început. La mormântul Elenei Băsescu au venit Maria Băsescu, soţia preşedintelui, Ioana şi Elena Băsescu, cele două fiice ale cuplului prezidenţial şi Mircea Băsescu, fratele preşedintelui. Slujba este oficiată de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.  

image

Slujba a fost oficiată de IPS Teodosie arhiepiscopul Tomisului

Update, ora 11.30: „Voi veni eu, soţia şi cumnata mea. Preşedintele nu poate ajunge din motive obiective. Slujba va începe în jurul orei 12.00“, a declarat Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, pentru „Adevărul de Seară Constanţa“. Slujba va fi oficiată de IPS Teodosie care a ajuns deja la Cimitirul Central. La mormântul mamei preşedintelui a fost pusă o măsuţă pe care sunt aşezate bucatele ce urmează a fi slujite şi apoi împărţite.

Familia prezidenţială şi apropiaţii defunctei sunt aşteptaţi să ajungă la Constanţa în jurul orei 12.00. Elena Băsescu a murit în ziua de 4 octombriie, la vârsta de 81 de ani. Mama preşedintelui este îngropată pe aleea principală a Cimitirului Central Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite