Fabrica de vedete de la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Valahia, L.A. sau 3SE, a venit rândul Innei, Alexandrei Stan şi lui Cristian Tarcea, ale căror piese sunt difuzate în toată Europa. „Sun is up“, „Mr. Saxobeat“ şi „Lily Face“ sunt melodiile ce au urcat în topurile radiourilor din România şi de peste hotare.

Constănţeanca Inna (24 de ani) este, fără îndoială, cel mai în vogă artist român al momentului. Anul trecut a urcat pe primul loc în topul Billboard, la secţiunea Hot Dance Airplay, cu melodia „Hot“. În Franţa a obţinut Discul de aur, cu peste 50.000 de albume vândute.

Este singurul artist român care a obţinut pe un concert 100.000 de euro. Astăzi, artista face furori cu hit-ul „Sun is up“. Este iubită în întreaga lume, atât în ţările din Vest, cât şi în Orient.

În topurile internaţionale

Pe urmele Innei calcă noul val de vedete de la malul mării - Alexandra Stan (21 de ani) şi Cristian Tarcea (18 ani). „Mr. Saxobeat“ şi „Lily face“ au intrat deja în topurile din ţară şi din străinătate.

Povestea succesului se scrie într-un mic studio din centrul Constanţei, acolo unde producătorul Marcel Prodan (31 de ani) şi textierul Andrei Nemirschi (27 de ani) creează muzica de top.

După o colaborare cu celebrul Costi Ioniţă, Marcel Prodan a început să lucreze cu Andrei Nemirschi, fiul fostului ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi. Calm, tăcut şi tacticos, Marcel Prodan este completat în tot ceea ce face de prietenul său.

„Artiştii noştri ştiu să cânte“

Primul lor proiect s-a materializat în anul 2008, când au lansat trupa „B!G Band“. „Auzisem unul de altul, dar am început să lucrăm împreună în 2008. Acum avem împreună MAAN Studio şi multă treabă, pentru că vrem să promovăm valori“, îl completează Andrei Nemirschi. Pentru că proiectul „B!G Band“ a eşuat, cei doi prieteni s-au reorientat. „Am văzut-o pe Alexandra Stan la postul local de televiziune, apoi la un karaoke. I-am propus o colaborare, iar acum o manageriem“, adaugă Marcel Prodan.

Marcel Prodan şi Andrei Nemirschi

Artista a avut toate ingredientele unei reuşite: are voce, arată bine, este ambiţioasă şi serioasă. „În general, în Constanţa au fost create proiecte foarte bune. Constănţenii cântă bine. Poate că şi ceilalţi din ţară, însă lor cred că le lipsesc motivaţia şi factorii care influenţează un proiect bun: atitudine, prezenţă scenică şi voce bună“, spune producătorul constănţean.

Cum ia naştere o melodie

Studioul celor doi se află în centrul Constanţei. Acolo compun muzica, versurile, fac repetiţii, negociază şi stabilesc concerte din ţară şi de peste hotare. „Când compunem o melodie, plecăm de la o idee. De multe ori se întâmplă să facem negativul mai întâi“, explică Marcel Prodan. „Versurile se fac în echipă. De fel, le alegem în engleză pentru că pe noi ne interesează şi segmentul internaţional. Când compun, fac în aşa fel încât versul să redea starea piesei“, adaugă Andrei Nemirschi.

Concerte în Franţa

Alexandra Stan a pătruns pe piaţa muzicală cu piesa „Show me the way“, a urmat „Lollipop“ însă adevăratul succes i l-a adus „Mr. Saxobeat“, hitul care astăzi face furori în România, Belgia, Grecia, Turcia, Spania, Franţa, Rusia. În Turcia, spre exemplu, artista este pe primul loc în topul One Fm, iar în Rusia - în topul DFM. Are concerte dese în Franţa. „Nu suntem în concurenţă cu Inna. Noi avem alţi fani. Publicul m-a susţinut de la început, iar asta a fost o motivaţie pentru mine. Cel mai frumos mesaj din partea lor este când îmi spun că mă iubesc mult“, mărturiseşte Alexandra Stan.

„Tarcea promite mult“

Cristian Tarcea

În aceeaşi echipă se află şi tânărul Cristian Tarcea (17 ani). „Summer Kiss“ a fost în topurile de peste hotare, iar noul său single - „Lily Face“, este deja difuzat de radiourile din ţară şi face furori în cluburi. „Promite mult. Este muncitor şi talentat, la fel ca şi Alexandra“, spune Prodan.Cristian Tarcea are proiecte individuale. „Eu colaborez cu Marcel şi Andrei. Acasă am propriul studio, unde compun şi mixez. Sunt la început, iar promovarea mi-o fac numai pe Internet“, explică tânărul.

Planurile de viitor

Şi celelalte vedete de la malul mării au surprize pentru fani. Mihai Trăistariu pregăteşte un album de muzică populară: „Îmi promovez albumul «Lie ciocârlie» şi, în paralel, pregătesc un concurs de dans - «My dance contest»“, a mărturisit artistul.

Mihai Trăistariu

Constănţeanul Cornel Donici, cu numele de scenă Dony, celebru datorită melodiilor „So bizarre“, „Sexy thing“, „Temptation“ (cu David Deejay), „Hot girls“ (cu Elena Gheorghe) a anunţat şi el că urmează să lanseze o nouă piesă.

„Stau în studio şi lucrez la piesă. Nu i-am dat încă un nume, dar vreau să fie hit“, promite Dony, care a mai colaborat cu Alexunder Base, iar pentru noul single cu Tom Boxer. În viitor, ar vrea să colaboreze cu vedete din străinătate, cum ar fi  Timberlake, Rihana, Usher sau Katy Perry. Un alt artist care a reuşit să-şi facă o mulţime de fani peste hotare este Morris, celebru datorită pieselor „Desire“, „Havana lover“ şi „Angel Eyes“.

Are concerte în India, Franţa, Rusia. Constănţeanul are planuri mari pentru viitor: „Măresc echipa de dansatoare, de la două la patru, şi pregătesc o piesă nouă. Acum lucrez la negativ, care sper să aibă succes şi în străinătate“, a mărturisit el.

Constănţenii dau tonul pe ringurile de dans

Constănţenii au avut succes încă din anii ’90. Vara, la mare, în fiecare an se lansau vedete care se aflau pe primele locuri în topurile de muzică. Cântau pe plajă, la emisiunile matinale sau în cluburile din Costineşti. Valahia (Mihai Trăistariu, Costi Ioniţă şi Dorin Topală), L.A. (Liviu Vârciu, Aurelian Ciocan şi Adrian Zainea), 3rei Sud Est (Laurenţiu Duţă, Viorel Şipoş şi Mihai Budeanu), Exotic (Julia, Claudia şi Andreea Bănică) sau Animal X (Şopârlă, Hienă şi Vierme) au lansat hit-uri după hit-uri în anii 1990-2000. Un nume cunoscut pe piaţa muzicii constănţene este cântăreţul şi compozitorul Costi Ioniţă. A devenit cunoscut după ce a lansat melodiile „Banii şi fetele“ şi „La mare, la soare“.

Andreea Bănică

A continuat să compună muzică şi să-i lanseze pe Mihai Trăistariu, Celia, Andreea Bănică, Andra şi formaţiile L.A., Blaxy Girls, Sexxy, Elegance. Ioniţă este renumit şi pentru colaborările sale cu artişti din străinătate. „Acum un an îmi doream să lucrez cu artişti internaţionali de talia lui Shaggy, Bob Sinclair, Puff Daddy’s producer şi iată că acest vis mi s-a împlinit“, a spus cu mândrie artistul.

Deloc modest când vine vorba despre talentul său, Costi Ioniţă a găsit cheia succesului. „Sunt serios, profesionalist, dar mulţumesc lui Dumnezeu pentru darul şi talentul cu care m-a înzestrat“, a mai spus Costi.

image
image
image
Andreea Bănică cântă marţi la Unifest Foto: arhivă
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite