Constanţa: Desfăşurarea evenimentelor de Ziua Marinei, fără preşedintele Traian Băsescu (GALERIE FOTO / VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Desfăşurarea evenimentelor de Ziua Marinei, fără preşedintele Traian Băsescu (GALERIE FOTO / VIDEO)
Constanţa: Desfăşurarea evenimentelor de Ziua Marinei, fără preşedintele Traian Băsescu (GALERIE FOTO / VIDEO)

Începând cu ora 10.00,  Forţele Navale Române organizează pe faleza Cazino din Constanţa, în faţa Comandamentului Flotei, festivitatea dedicată Zilei Marinei Române. Spre deosebire de anul trecut, preşedintele Traian Băsescu nu este prezent la ceremonia desfăşurată la Constanţa. De asemenea, evenimentul este sărbătorit în Brăila, Galaţi şi Mangalia. CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO 

Brăila
10.30 este programată parada navelor de luptă din cadrul Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie şi Divizionului 88 Vedete Fluviale. Cele trei vase prezentate, respectiv monitorul fluvial 47 „Lascăr Catargiu“, vedeta blindată „Opanez“ şi vedeta fluvială 151, vor efectua câteva exerciţii specifice, ce vor putea fi urmărite până la ora 11.10. După retragere navelor militare, va veni rândul zeului Neptun să dea startul jocurilor marinăreşti. Citiţi mai multe amănunte despre desfăşurarea evenimentelor la Brăila.  

Galaţi
Manifestările vor debuta în jurul orei 17.30. Cei prezenţi la manifestare vor putea vizita vasul construit după schiţele din vremea lui Ştefan cel Mare. De asemenea, gălăţenii vor avea de concerte (muzică de fanfară, muzică populară şi clasică), paradă militară şi jocuri marinăreşti. Citiţi mai multe amănunte despre desfăşurarea evenimentelor la Galaţi.

Mangalia

10.00 - În Mangalia lumea s-a adunat pe noua alee de promenadă, cu leandri pe margini şi palmieri pe mijoc. Participanţii aşteaptă defilarea persoanelor oficiale, iar apoi a zeului Neptun în Portul Turistic Mangalia. Organizatorii au anunţat că cei care poartă numele de Maria sau Marian vor avea parte de multe surprize.

Constanţa

12.30 - 
Cu mare alai, zeul Neptun şi nimfele sale pleacă spre Portul Tomis unde, începând cu ora 15.00, festivitatea va continua cu o altă repriză de jocuri marinăreşti inedite. În acest moment, pe cerul din zona falezei Cazino, câteva avioane de agrement fac acrobaţii aeriene.  

12.10 - Însoţiţi de fanfară, marinarii au defilat prin faţa tribunei oficiale pentru a se întrepta către faleza Cazinoului. Muzicanţii au rămas în urmă pentru a susţine un recital pentru toţi cei care au venit la spectacol. În tot acest timp, cinci şalupe execută o serie de acrobaţii spectaculoase pe mare. 

11.40 - După un schimb de focuri intens, spre deliciul publicului prezent, exerciţiul militar s-a încheiat cu succes. În acest moment, studenţii Academiei Navale Mircea cel Bătrân fac o serie de deonstraţii de luptă şi jocuri marinăreşti.

11.30 - În timpul misiunii, un militar a fost rănit şi a fost demarată operaţiunea de salvare. Rănitul a fost tras din apă şi urcat la bordul şalupei de salvare pentru a i se acorda primul ajutor.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/MVI_7127.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

11.20 - Un elicopter lanseaza în mare, chiar în dreptul tribunei oficiale, patru scafandri. De la 800 de metri altitudine, un avion AN 26 lanseaza 13 paraşutişti pe mare. Aterizarea paraşutiştilor se face în larg, la distanţă de dispozitivul de staţionare. Întreaga operaţiune este urmarită de un elicopter, care transmite soldaţilor poziţionarea inamicului în câmpul de luptă.

11.15 - Exerciţiu de respingere a incursiunilor navelor de suprafaţă inamice. Câteva şalupe au lansat la apă două grupe de cercetare (scafandri EOD) cu tehnica din dotare şi deschid o pasă marcată de balize.

10.55 - Publicul urmăreşte un exerciţiu militar cu desfăşurare de forţe armate. Militarii simulează o respingere a unui atac inamic. Se trag salve de tun, iar pe cer zboară mai multe avioane militare care încearcă să înlăture ameninţarea forţelor navale adverse.

10.50 - Zeul Neptun, însoţit de frumoasele sale nimfe, se întreaptă spre Portul Turistic Tomis la bordul navei „Luceafărul“, care aparţine Marinei Române.

10.30 - Înalt prea Sfinţitul Teodosie, împreuna cu un sobor de preoţi, ţine un tedeun în amintirea marinarilor dispăruţi pe mare. Mai mulţi marinari aruncă în mare o ancoră decorată cu mai multe coroane de flori în memoria camarazilor dispăruţi.


REALITATEA.NET - Ziua Marinei este sărbătorită astăzi la Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite