Expoziţie inedită a artiştilor din toată lumea în Gara din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ineditele opere de artă pot fi admirate şi astăzi
Ineditele opere de artă pot fi admirate şi astăzi

Gara din Constanţa a fost transformată la sfârşitul săptămânii într-o galerie de artă. Proiectul artiştilor este deja la a treia ediţie, primele două fiind realizate într-o cazemată, respectiv o clădire în construcţie.

Expoziţia inedită a fost numită „Ca-n gară“ şi a atras sute de  constănţeni, dar şi călători în aşteptarea următorului tren, curioşi şi încântaţi de inedita expoziţie.  „Aştept trenul spre Bucureşti şi am urcat să văd de ce se agită toată lumea. Este super, nu mă aşteptam să găsesc o galerie de artă într-o gară. Bravo lor, artiştii ştiu să se exprime altfel“, exclama ieri Raluca, studentă în Capitală.



Reacţiile pozitive i-au încântat pe artiştii care şi-au expus lucrările în holurile gării constănţene. „Durata relativ scurtă a expoziţie face ca totul să se consume intens. Am auzit doar lucruri de bine de la vizitatori, mă bucur să văd că publicul constănţean este receptiv“, spune Anamaria Avram (32 de ani), una dintre artiste.

Arome de ceai

Sutele de persoane care au trecut pragul ineditei expoziţii au admirat o colecţie impresionantă de peste 1.500 de pliculeţe de ceai adunate din întreaga lume, valize pline cu becuri sau seringi colorate şi o piramidă din coji de seminţe sunt doar câteva dintre operele expuse de artişti în neconvenţionalul spaţiu.



„Fiecare dintre pliculeţele de ceai are o poveste proprie“, explică Anamaria, în timp ce arată spre cubul imens de care sunt prinse pliculeţe de ceai din Luxemburg, Ravenna, Manchester, Hanovra sau Istambul.

„Pliculeţele au fost strânse de mine, de studenţi, de familie sau de prietenii meu“, se mândreşte artista. Tot ea a realizat şi câţiva „călători“ din gips, figurine în mărime naturală care întruchipează diferite poziţii ale persoanele care aşteaptă trenul.

Destin şi destinaţii

Galeria inedită de artă în Gara din Constanţa
Galeria inedită de artă în Gara din Constanţa


Georgiana Cozma este o altă artistă care a expus în cadrul expoziţiei din gara constănţeană.

„M-a surprins publicul, a fost extrem de curios şi receptiv, mă bucur de fiecare reacţie a celor care au vizitat expoziţia“, spunea ieri artista. Harta realizată de Georgiana a atras privirile vizitatorilor. „Este o hartă a destinului şi a destinaţiilor, a evenimentele pe care nu le putem controla. În schimb, putem controla destinaţiile. Am folosit numerele şi datele care mă obsedează, fiecare dintre noi avem aşa ceva“, explica artista.

Citeşte mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite