Constanţa: Muntele privit prin lentila lui Bebe Pitei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotograful Bebe Pitei a ajuns în momentul în care vede rezultatele muncii sale cu elevii pe care i-a iniţiat în tainele fotografiei. A lucrat în presă ani mulţi, iar fotografiile sale au trezit mereu inetresul cunoscătorilor. Experienţa sa a fost împărtăşită elevilor de la Şcoala Populară de Artă Constanţa care le-au transpus în expoziţia Oxigen.

„Fotografiile au fost realizate în perioada 5 - 10 iulie în tabăra de la Padina, în Munţii Bucegi, unde am mers împreună cu peste 25 de elevi şi absolvenţi ai şcolii Populare de Arte Constanţa. Dintre ele am selectat 75 de lucrări alb-negru pe care le-am expus la Muzeul de Artă“, a declarat mentorul Bebe Pitei. Fotografiile surpind peisajul de munte, ceaţa care acoperă crestele, râuri reci, verdele păşunilor, dar şi detalii care au atras atenţia tinerilor fotografi.

„Expoziţia şi proiectul Oxigen au ca scop aplicarea cunoştinţelor acumulate pe parcursul şcolii în domeniul fotografiei, dar şi atragerea atenţiei publicului şi a turiştilor amatori de drumeţii asupra ignoranţei şi nesocotinţei lor de a păstra şi conserva mediul curat, aflat deja în primejdie“, a mai spus Bebe Pitei.

Întreaga expediţie a fost filmată de către tinerii fotografi, inclusiv îndeletnicirile zilnice privind prepararea mesei, alarma de dimineaţă dată cu vuvuzeaua şi deşteptarea pe malul apei curgătoare de munte.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite