Constanta: Târgul Expoagroutil, peste 50% contractat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fermierii din judeţ vizitează în aceste zile Târgul Naţional Expoagroutil, care se desfăşoară la complexul Select din Mamaia. La târg au participat 75 de firme cu utilaje pentru agricultură şi au fost amenajate mai multe saloane  de produse agro-alimentare ecologice şi tradiţionale.

Pe o întindere de 600 mp  sunt expuse tractoare, maşini şi echipamente pentru mecanizarea agriculturii, substanţe chimice şi biologice pentru fertilizarea protecţiei plantelor, input-uri pentru agricultură sau industria alimentară.

Ofertă variată


De asemenea, au fost amenajate mai multe saloane  de produse agro-alimentare ecologice şi tradiţionale, de apicultură, de flori  şi unul de finanţări şi asigurări, preponderent agricole. Nu mai puţin de 75 de firme, care reprezintă peste 230 de furnizori de echipamente şi produse.

Majoritatea expozanţilor se declară mulţumiţi de rezultatele expoziţiei. Ofertele sunt multe: finanţarea achiziţiilor în proporţie de 100%, rate fixe, dobânzi reduse. Ei spun că peste jumătate din utilajele expuse au fost contractate, nu şi plătite încă. Ofertele sunt tentante: posibilitatea de a plăti după recoltă, cu dobândă 0%.

Utilaje și pachete de finanțare

„Participăm în fiecare an şi de fiecare dată a fost un succes. Mai mult de jumătate din exponate sunt vândute din târg. Singurul impediment e faptul că băncile au o oarecare reticenţă în a da credite fiemierilor. Situaţia este bună pentru că, pe lângă pachetele de utilaje, oferim pachete de finanţare“, ne-a declarat Gheorghe Bălăceanu, director zonal de vânzări de la Tadis Agro, una dintre firmele participante.

„Anul acesta au fost mai mulţi clienţi, e mult mai bine. Expoziţia e mult mai complexă. Sperăm să încheiem cât mai multe contracte“, a precizat Anca Barangă, asistent  marketing la Sc Romcontract SRL. Expoagroutil rămâne deschisă până pe 6 iunie.



Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite