UPDATE: Accident de muncă la Rompetrol. Două persoane au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Constanţa
Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Constanţa

Doi salariaţi ai rafinăriei care lucrau la o conductă s-au opărit cu apă la temperatura de 80 de grad. Bărbaţii cu vârsta de 25, respectiv 38 de ani, au ajuns la Urgenţă cu arsuri de gradul unu şi doi la nivelul membrelor inferioare.

UPDATE ora 18.30 „Pacienţii sunt stabil termodinamic, fără risc imediat de deces. Au suferit arsuri de gradul I şi II la nivelul membrelor inferioare care nu le pun viaţa în pericol“, a declarat Mirela Bădescu Panţuru, medicul care i-a preluat pe cei doi bărbaţi de la rafinăria Rometrol.

UPDATE ora 17.15
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul. „Cei doi angajaţi ai rafinăriei se aflau în timpul programului când au fost răniţi. Am fost sunaţi chiar de reprezentanţii Rompetrol“, a declarat Marian Becheanu de la ITM Constanţa.



UPDATE ora 16.20
Ciprian Chiriac, PR Rompetrol :„Incidentul s-a petrecut în jurul orei 15.00. Doi muncitori lucrau la pornirea instalaţiei de polietilenă de înaltă densitate, timp în care s-au opărit cu apă la temperatura de 80 de grade la nivelul gambei“. Iniţial, cei doi au primit îngrijiri medicale la dispensarul Rompetrol, după care au fost transferaţi la Spitalul Judeţean Constanţa cu arsuri de gradul I şi II.



UPDATE ora 16.05 Cele două victime au ajuns chiar în acest moment la Spitalul Judeţean Constanţa. Răniţii neagă că ar fi fost vorba despre o explozie.
Din primele informaţii, o conductă cu apă fierbinte a explodat. Două persoane au fost rănite şi urmează să fie transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

La acest moment nu se cunosc cauzele accidentului sau împrejurările în care s-a produs.

Vom reveni cu amănunte!

Victimă accident de muncă Rompetrol 4
Victimă accident de muncă Rompetrol 2
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite