Constanta: Exotism pe patru roţi în staţiunea Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte dintre exponate sunt modele unicat. Preşedintele juriului este primarul din Monaco, Georges Marsan, iar printre competitori se află Elan Schwartzenberg, care va fi prezent cu un Ford T din 1926.

Mamaia Exotic Car Show 2009 începe, în această seară, de la ora 20.00, cu o paradă pe străzile Constanţei cu plecare de la hotelul Vega din staţiunea Mamaia. Traseul va fi pe bulevardul Mamaia, City Mall, Dacia, bulevardul Tomis, Primărie, Piaţa Ovidiu, Mircea cel Bătrân, Mamaia, hotel Malibu, terasa Kaiak.

Printre exponate vor putea fi admirate maşini de epocă celebre, unele chiar unicat precum: Bugatti Chapelle (1957), Ford Mustang (1968), Mercedes Benz 200s (1969), Ford T (1926), Excalibur Roadster (1984), Lincoln Zephir (1939) şi Studebaker Dictator (1937). Cea mai rapidă maşină prezentată va fi o Shelby Cobra. Sâmbătă, între orele 9.00-24.00, maşinile vor fi expuse la piaţeta de la Cazinoul din staţiunea Mamaia, unde vor putea fi admirate de turişti şi constănţeni când se vor acorda şi trofeele, intrarea fiind liberă.

Elan Schwartzenberg şi-a făcut apariţia, ieri, la terasa Kaiak din staţiunea Mamaia de unul singur la volanul maşinii de epocă din 1926. El a captat atenţia celor prezenţi cu autovehiculul pe care îl conducea, destul de greu de manevrat din cauza stilului mai vechi în care este conceput.

Spiţe din lemn

Primarul Radu Mazăre şi primarul de Monaco, Georges Marsan, au venit cu un Morgan şi au susţinut o conferinţă de presă despre evenimentul Mamaia Exotic Car Show 2009 care are loc în această seară.

 „Practic, cu o astfel de maşină a început istoria automobilismului. Are spiţele din lemn, iar proprietarul - Elan Schwartzenberg - a trebuit să studieze mult ca să înveţe să o conducă. Acceleraţia este la mână şi trebuie combinat aerul şi benzina, iar frâna o calci cu piciorul drept. La paradă va trebui să aibă mare grijă să nu se urce cu ea peste noi“, a spus Mazăre. Întrebat dacă se va urca într-o astfel de maşină, Mazăre a replicat: „Mi s-ar părea cam caraghios“.

Georges Marsan, primarul oraşului şi principatului Monaco, va fi preşedintele juriului, dar a părăsit astăzi litoralul întrucât trebuie să fie prezent la turul Franţei la Formula 1. Marsan s-a arătat interesat, după un tur al oraşului, să atragă pe litoralul românesc investitori din Monaco, în special pentru domeniul imobiliar şi cel al cazinourilor şi jocurilor de noroc necesare într-o zonă turistică. Cei doi edili au făcut schimb de plachete, iar primarul din Monaco a primit şi o sticlă de ţuică de Transilvania.

Premiile pentru Mamaia Exotic Car Show vor fi acordate sâmbătă seară, în piaţeta de la Cazinoul din Mamaia. Premiul pentru cea mai veche maşină a fost deja adjudecat de Elan Schwartzenberg care participă cu Ford T din 1926. Vor mai fi acordate premii pentru cea mai frumoasă, cea mai sexy, cea mai de teren şi originală maşină.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite