Constanţa: Exerciţiu de simulare a unui cutremur de 6.5 grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur de 6,5 grade pe scara Richter a zguduit în această dimineaţă, ora 07.00, zona Dobrogei. Mai multe clădiri au fost afectate, iar traficul a fost blocat. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea (ISU) a intervenit, ajutaţi fiind de jandarmerie, ambulanţă şi armată.

Conform scenariului pus la cale de ISU, seismul a determinat fisurarea conductelor de alimentare cu gaze a centralei termice a Complexului comercial Tom din Constanţa.

Clienţii au ieşit în grabă din complex fără a mai ţine cont de recomandările agenţilor de pază şi s-au îndreptat spre autoturismele proprietate din parcare. 

Nimeni nu a mai respectat regulile de circulaţie şi în parcare s-a produs un accident grav. În urma accidentului un şofer a rămas încarcerat.

Dispeceratul ISU „Dobrogea” a fost înştiinţat despre accident şi a alertat  echipajul de descarcerare şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor medical.

Concomitent cu avaria de la centrala termică, s-a produs un incendiu la tabloul principal de alimentare cu energie electrică a cuptoarelor de brutărie din hypermarket.

Incendiul s-a extins, a degajat fum dens şi înnecăcios. Ieşirile de urgenţă au fost asaltate de clienţii magazinului şi s-a produs panică şi în îmbulzeală o persoană a căzut şi s-a lovit la cap.

Muncitorii care reparau acoperişul au rămas blocaţi. Câţiva dintre ei s-au dezechilibrat şi au căzut peste o gură de aerisire.

Un incendiu a fost provocat aproape de central termică a magazinului Bricostore de un şofer de camion care a executat o manevră greşit.

După cutremur primele măsuri au fost luate în interiorul magazinului de către Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al complexului.

Persoanele rănite au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar muncitorii au fost salvaţi cu ajutorul unor perne de aer. 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite