EXCLUSIV: „Nu îl vreau acasă! Să stea la tratament“, spune sora constănţeanului care a deturnat două avioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţeanul care a deturnat două avioane de pe aeroportul Timişoara este internat la Săpoca- secţia de periculoşi Ojasca. Viorel Anghelescu riscă să stea la psihiatrie cel puţin doi ani după ce a anunţat, în luna martie, prin 112, plasarea unei bombe la bordul unor avioane.

Constanţa: Viorel Anghelescu a deturnat avionul pentru a-l opri pe Truţulescu să fugă!

Constanţa: UPDATE Sora teroristului: „Era schizofrenic şi paranoic“

În luna martie, cursele de pe aeroportul Timişoara au fost suspendate iar două avioane au fost aduse la sol după ce Viorel Anghelescu, un fost profesor din Constanţa, a sunat la 112  şi a anuţat că a plasat o bombă. A sunat de pe telefonul fix şi a fost prins în nici două ore de la „atentat“.

Scrisoare din spitalul de nebuni

Nimeni nu l-a mai văzut pe Anghelescu de la acel moment. Doar sora lui Luminiţa Anghelescu a primit o scrisoare, datată 7 iulie 2010, din scrisă din secţia de periculoşi Ojasca- Săpoca, judeţul Buzău, într-un stil  indescifrabil şi fără logică. „My fair Lumy...Am fost transferat la Ojasca unde se apreciază că vindecarea mea poate să dureze între şase luni şi doi ani. Comisia de şase medici s-a întrunit în mai dar eu am avut termen la CA Bucureşti hotărârea judecătorească fiind aceea pe care ţi-am spus-o. Acum îţi scriu de pe linţoliu ca Papa Benedict al XVI-lea fără să ştiu hieroglifa chinezească pentru stradă...“, scrie Anghelescu. Bărbatul îi cere sutorii sale să aibă grijă de mama lor şi să nu îl viziteze. „Nu am nevoie de nimic. Am plecat de acasă cu 600 de lei şi am dat 300 de lei pe ţigări“, mai scrie bărbatul arătând în continuare că ceea ce i s-a întâmplat ar fi un complot al lui Măgureanu (n.r. Virgil Măgureanu, fostul şef al SRI ), ca să împiedice scurgerea de informaţii peste graniţă.

Nu îl vrea acasă

Luminiţa Anghelescu susţine că nu îşi va vizita fratele pentru că oricum nu are dreptul. „Să stea acolo, la tratament, nu am nevoie de el acasă ca să facă pe teroristul“, a spus femeia nemulţumită şi de faptul că în perioada în care bărbatul a formulat falsele alarme cu bombă a trebuit să plătească o factură telefonică de 300 de lei.

image

Viorel Anghelescu, în martie 2010.

Femeia este învăţătoare şi a spus că din cauza faptei fratelui ei şi-a pierdut credibilitatea în faţa elevilor. „Mi-a cerut să-l sun dar nu i-am dat decât un telefon. Acum câteva zile au venit două funcţionare de la Săpoca şi mi-au cerut toate actele lui medicale şi adeverinţa de venit. Mi-au pus în vedere că are interdicţie la telefon“, a mai afirmat ea.

Citiți mai multe în !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite