Constanţa: Evazioniştii de cereale au luat calea apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Evazioniştii de cereale au luat calea apei
Constanţa: Evazioniştii de cereale au luat calea apei

În primele şase luni ale anului au fost operate 5.516.535 tone, o cantitate cu 298,68% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În primul semestru al anului, exportul de cereale a fost de 2.114 tone, cu 430% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„În ultima perioadă se constată o orientare a evazioniştilor către transportul produselor cerealiere pe calea navigabilă. Şlepurile şi barjele sunt aduse, de regulă, la descărcare - încărcare pe timpul nopţii şi, odată ce încărcătura a ajuns în magaziile navei, unde mai sunt câteva mii de tone, este greu de identificat cantitatea ilicită“, a declarat subcomisar Cerasela Miron, purtătorul de cuvânt al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi.

Inspectoratul General al Poliţiei Române - Serviciul Transporturi, în cooperare cu Autoritatea Navală Română, au efectuat controale la bordul şlepurilor şi barjelor încărcate cu cereale.
Au fost verificate ambarcaţiunile din porturile maritime şi fluviale. Au fost inspectate 33 de mijloace de transport şi identificate 1.350 tone de grâu, 9.226 tone rapiţă, 1.313 tone porumb.

Cercetările şi verificările sunt extinse pentru stabilirea legalităţii tranzacţiilor comericale efectuate de către furnizorii mărfurilor cât şi de beneficiari.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite