Constanţa: Evantaiul anti hoţi, împărţit părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Evantaiul anti hoţi, împărţit părinţilor
Constanţa: Evantaiul anti hoţi, împărţit părinţilor

Un grup de 14 studenţi voluntari a luat la pas plaja din staţiunea Mamaia. Împreună cu Poliţia Comunitară, tinerii au împărţit trecătorilor marţi pliante cu sfaturi pentru protecţia copiilor faţă de infractori: „Nu lăsaţi copilul să se joace nesupravegheat în zonele aglomerate!“, „Nu-l trimiteţi singur la cumpărături în locuri necunoscute!“ sau „Asiguraţi-vă că ştie numele, adresa, numărul de telefon al părin

Voluntarii, coordonaţi de fundaţia Salvaţi Copiii Constanţa şi însoţiţi de Poliţia Comunitară, au împărţit pliante şi au oferit informaţii părinţilor, care se aflau pe plaja Mamaia, despre pericolele la care se expun copiii, fie că sunt pe plajă, fie pe Internet.

Voluntarii, înarmaţi cu pliante în ambele mâini, au luat la pas zona unde au fost repartizaţi. Au oprit amabil trecătorii. „Bună ziua. Suntem de la Salvaţi Copiii, aveţi două minute să ne ascultaţi?“. Unii dintre trecători se uită miraţi. E nevoie de câteva secunde ca să se lămurească. Mulţi se temeau că li se cer bani. Le citeai în ochi: „Ce mai vrea şi asta? Nu vede că sunt la mare? Nici aici nu scap de hârtii?“. Alţii rosteau sec: „Nu mă interesează“, iar alţii râdeau ironic.

Un cuplu stătea  pe o bancă. Unul dintre voluntari s-a apropiat de ei şi le-a spus despre ce e vorba. „Nu avem copii. Nu avem ce să facem cu hârtia. Dar mulţumim“. Un bărbat, de vreo 40 de ani, în slip şi cu nisip lipit pe glezne, este abordat şi el de studenţi. Acceptă pliantul şi îl aruncă la următorul coş de gunoi - este de apreciat totuşi că nu a făcut mizerie pe jos. Alţii au refuzat pliantele, motivând că nu au unde să le pună, având doar şortul pe ei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite