Evaluarea Naţională, la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultatele constestaţiilor sunt afişate astăzi
Rezultatele constestaţiilor sunt afişate astăzi

Astăzi se afişează rezultatele contestaţiilor la Evaluarea Naţională. Elevii de gimnaziu speră ca notele astfel obţinute să le sporească şansele de a intra la liceul dorit.

Statisticile Inspectoratului Şcolar Judeţean privind Evaluarea  naţională aruncă o lumină rece asupra învăţământului constănţean. La limba şi literatura română, 781 de elevi dintre cei 7.103 care s-au prezentat la examen au obţinut note sub 5.

La matematică, situaţia este mai gravă: 1.534 de elevi din 7.096 s-au situat sub nota de trecere. Aproape o cincime! Notele de zece nu sunt nici pe departe la fel de numeroase: la matematică s-au obţinut 125, pe când la română numai 42.

Cu toate acestea, toţi candidaţii participă la admiterea la liceu. Conform metodologiei, „media de admitere la liceu este media aritmetică între media generală la Evaluarea Naţională şi media generală de absolvire a claselor V-VIII“, iar „media generală la Evaluarea Naţională va fi calculată indiferent dacă una sau mai multe din notele obţinute sunt inferioare notei cinci“. Cei bine clasaţi nu stau, însă, mai liniştiţi decât ceilalţi, deoarece ambiţiile lor sunt pe măsura notelor, iar concurenţa la liceele constănţene de top rămâne una acerbă!

Tot astăzi, pentru 7.360 de liceeni din judeţul Constanţa începe, în 25 de centre de examen, prima probă scrisă la Bacalaureat, la limba şi literatura română.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite