Europa a fost construită din nisip

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de copii din şcolile din judeţ au avut la picioare ţările Uniunii Europene. Ţari în miniatură, steguleţe, baloane, costume populare, o explozie de veselie ieri, pe plaja Modern.

S-au dotat cu găletuşe, stropitoare, site şi s-au apucat să reclădească de la temelie Uniunea Europeană. Munca a durat trei ore, sub atenta supraveghere a profesorilor. 27 de echipaje s-au întrecut în talent şi imaginaţie. Tema a fost o provocare: ţările membre ale Uniunii Europene să fie reprezentate de un castel din nisip personalizat. 

Copiii de la şcoala Gheorghe Ţiţeica a conturat din nisip castelul Het Stee, din Belgia, iar elevii clasei a VII-a de la Şcoala Constantin Angelescu au adus pe plajă chiar şi o machetă în miniatură a Golfului Akrotirion. Echipa de la Şcoala Ion Minulescu ne-a invitat în Lituania, iar Şcoala nr. 29, în Cehia.
Preocuparea elevilor pentru acest concurs a fost evidentă: costume populare, baloane, afişe explicative, machete, tricouri.

„Este o activitate în premieră şi inedită dedicată Zilei Europei - 9 Mai“, a declarat Elvira Nica, inspector de specialitate activităţi educative. Mai mult, Constanţa a bifat o acţiune originală, dincolo de sesiunea de referate omagiale din şcoli cu care eram obişnuiţi în fiecare an la evocările dedicate Europei.
Elevii au fost antrenaţi în acest concurs de Centrul Europe Direct Constanţa, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Constanţa.

Crocodilul de la Poarta Albă

Grupul Şcolar Poarta Albă a impresionat printr-o construcţie din nisip de peste un metru lungime, reprezentând cu fidelitate un crocodil. Nu a fost vorba despre un stat european anume, ci despre o sculptură menită să sugereze că nisipul este un material din care poţi face minuni.

Miruna, una dintre membrele echipajului care a lucrat la sculptură a spus că execuţia unei astfel de lucrări sugerează şi puterea echipajului. Deşi, în realizarea construcţiei, elevii au fost ajutaţi de tânărul Claudiu Belecciu, un cunoscut artist al sculpturilor din nisip care a uimit ani de-a rândul cu lucrările sale turiştii de la Modern.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite