Enel, veriga slabă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Prefectul a cerut un control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Enel au lipsit astăzi de la evaluarea activității Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, organizată la Prefctura Constanța. Prefectul Claudiu Palaz a criticat modul în care firma distribuitoare a energiei electrice reacționază la intervenții. 

”Nu vreau să mai aud situații, ca cea de acum câteva zile, când echipa de muncitori făcuse petrecere lângă stâlpul de înaltă tensiune, la Mihai Viteazu, iar din teritoriu ni se raporta că echipa e la intervenție. Când colo ei erau la băut”, a afirmat prefectul Claudiu Palaz.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat că a cerut o situație de la Enel pentru că nu își poate explica de ce, la fiecare furtună sau viscol, localități întregi rămân în întuneric. El a cerut primarilor să-i urmeze exemplul și să verifice situația de la Enel. ”La fiecare aviz de legalitate, pentru cei care construiesc, treceți acolo o mențiune, cu avizul Electrica. E firesc să faceți așa însă cei de la Enel cer o taxă, substanțială chiar, de la beneficiarul avizului, pentru întărirea rețelei. Trebuie să verificăm dacă acești bani chiar sunt cheltuiți pe astfel de lucrări. Eu am cerut deja o situație comparativă, cu banii pe care i-au încasat și cu cei pe care i-au cheltuit pe astfel de lucrări”, a declarat Claudiu Palaz.

Și astăzi, din cauza vântului, 11 localități din județul Constanța au rămas, la ora 14.00 fără curent electric. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite