Elisabeta Samara - Paleta de aur a tenisului de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elisabeta Samara, la cei 21 de ani pe care îi are, poate fi considerată de tinerii de astăzi un model. A muncit foarte mult, a ştiut ce îşi doreşte de la viaţă şi a făcut primii paşi în lumea sportului de la o vârstă foarte fragedă: 6 ani.

„Nu mă gândeam să ajung unde am ajuns. Veneam cu mama să îl luăm pe fratele meu de la antrenamentele de tenis de masă şi ceream să mă joc şi eu cu mingea. Azi aşa, mâine aşa, până antrenorul a spus să mă lase şi pe mine să încerc. Îi plăcea cum joc. Antrenorul Viorel Stelea m-a descoperit, m-a învăţat să ţin mingea pe paletă, dar Viorel Filimon m-a format ca jucător“, mărturiseşte Elisabeta. Povesteşte că la acea vreme se gândea că va fi o sportivă oarecare, care va juca, va câştiga, va merge în deplasări şi va vizita locuri noi. Trebuie precizat că sportiva ocupă acum locul 33 în clasamentul internaţional, potrivit site-ului de specialitate www.ittf.com.

În plină ascensiune

De atunci îşi dedică zilnic 6 ore antrenamentelor, iar numele ei a devenit cunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Este multiplă campioană naţională şi europeană, iar singurul său ţel este să câştige toate competiţiile la care participă.

image

„Am avut două săptămâni de vacanţă în această vară, iar acum încerc să îmi revin şi să «îmi intru în mână», cum se spune. Nu am făcut decât să mă odihnesc: să dorm, să mănânc, iar acum trebuie să reintru în formă pentru următoarele competiţii“, mai spune Elisabeta. Timpul îi este limitat şi profită cât poate de mult de acest lucru. „Nu credeam că nu voi avea mai deloc timp, cî voi juca meci după meci şi că voi ajunge să nu am timp să merg să mănânc“, spune sportiva. Spune că nu regretă nicio clipă alegerea făcută, recunoaşte că mai are mult de muncă şi că vizează să ajungă în top. „Nu sper chiar la locul I, dar la un meci cu numărul I mondial, sper“, mărturiseşte Elisabeta Samara.

O viitoare Mihaela Steff

Elisabeta şi-a început cariera ca sportivă legitimată la Clubul Sportiv Farul Constanţa, dar recompensa de ordin moral, dar şi financiar, au determinat-o pe Eliza (aşa cum îi spun apropiaţii) să accepte oferta unui club din Italia. Antrenamentele le face însă în sala de tenis de masă de la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru. Nu contează resursele. Este decisă ca asemănarea cu idolul său Mihaela Steff să nu fie una întâmplătoare. „Îmi place tare mult Mihaela Steff. Mi s-a spus că mă asemăn tare mult cu ea la tehnică, la mişcări şi la faptul că sunt stângace. Nu vreau să dezamăgesc“, spune sportiva.

Citiți mai multe în !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite