Constanța: Elevii de la Eminescu, protejaţi de părinţii-poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii angajaţi în cadrul Ministerului Apărării au grijă ca în jurul liceului să existe patrule. Cursurile pentru elevii din clasele a IX-a şi a X-a se termină cu zece minute înainte de ora 20.00, conducerea unităţii însă dă asigurări că elevii nu sunt în pericol.

Drumul pe care elevii sunt nevoiţi să-l parcurgă de la liceu până acasă este plin de pericole. Cei mai norocoşi sunt aşteptaţi de părinţi ori prieteni, după terminarea orelor de curs. Elevii preferă să plece acasă în grup, pentru că aşa se simt în siguranţă. „Eu merg acasă cu autobuzul 42. De obicei, mergem toţi până la staţie, iar câteodată autobuzul e ocupat doar de noi“, spune Iulia Bejenaru, elevă în clasa a IX-a.

„Eu n-am auzit pe nimeni care să aibă probleme când pleacă de la liceu. Pe majoritatea îi aşteaptă cineva după ore. După mine vine mama, câteodată“, spune Mihaela, elevă în clasa a X-a.

Directorul adjunct Stelian Marinescu declară că faptul că la Eminescu învaţă copiii mai multor angajaţi ai Ministerului de Interne contribuie la evitarea incidentelor la ieşirea din unitatea de învăţământ.

Poliţiştii patrulează prin zonă

„Avem o colaborare foarte bună cu Secţia 3 de Poliţie şi imediat după ora 19.30 o echipă patrulează în zona liceului. Mai târziu, există o echipă de jandarmi care monitorizează perimetrul unităţii de învăţământ“, adaugă Marinescu. Liceul are un contract cu o firmă de pază şi protecţie, astfel că până acum a fost înregistrat un singur incident.

„La începutul anului şcolar, o persoană din blocul situat lângă liceu a aruncat cu un PET spre un grup de elevi. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar Poliţia a luat toate măsurile care s-au impus“, spune directorul. El speră ca pe viitor elevii să aibă acelaşi orar, indiferent de clasa în care învaţă. „Dacă vor fi destule săli de clasă disponibile, vom trece la programul într-o singură tură, începând cu ora 8.00 sau de la 9.00“, menţionează directorul.

Viaţă uşoară de paznic

Ion Barbu este angajat ca paznic de doar câteva săptămâni şi spune că nu a fost înregistrat niciun incident. „Până acum, nu s-a întâmplat nimic deosebit. După majoritatea elevilor vin părinţii sau mai pleacă şi cu taxiul, nu sunt probleme“, dă asigurări paznicul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite