Constanţa: Elevii, mutaţi de la o şcoală la alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Elevii, mutaţi de la o şcoală la alta
Constanţa: Elevii, mutaţi de la o şcoală la alta

Inspectoratul Şcolar Judeţean a început comasările de toamnă. Începând de astăzi, 35 de elevi ai Şcolii Generale nr. 1 vor studia la Şcoala nr. 3. De asemenea, în acest an şi micuţii din alte şcoli au fost transferaţi în alte unităţi.

Anul şcolar 2009 - 2010 a însemnat pentru mulţi elevi din judeţul Constanţa şi transferul lor la o altă unitate de învăţământ, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) întocmind listă cu mai multe instituţii şcolare care au fost comasate. Schimbările se produc pe fondul restructurării sistemului educaţional.

În urmă cu aproximativ patru ani, Şcoala nr.1 şi-a pierdut personalitatea juridică, devenind ulterior  anexă a Şcolii nr. 3. Fostul director al unităţii, Sanda Albu, a declarat că unitatea şcolară este de fapt o donaţie din partea unei persoane particulare. „Persoana respectivă a menţionat în actul de donaţie că vrea ca acel imobil să nu-şi schimbe destinaţia şi să fie folosit doar pentru educaţie“, a explicat Sanda Albu.

În prezent, clădirea Şcolii nr. 1 mai găzduieşte şi puncte de lucru ale Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) şi Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Psihopedagogică (CJRAE). Nici elevii Şcolii nr. 27 nu au scăpat de schimbările din modificările din învăţământul constănţean.

Tot mai puţini elevi

Cei 150 de elevi ai şcolii au migrat spre Şcoala nr.6, lăsându-le cale liberă celor de la Şcoala privată Spectrum. O altă unitate care şi-a restrâns activitatea este Şcoala nr. 5, unde s-au mutat deja şapte grupe de preşcolari de la grădiniţele nr.4 şi 20. În plus, şi Grădiniţa nr. 1 va fi găzduită tot de Şcoala nr. 5, unitatea funcţionând cu program prelungit. Şcolile nr. 9 şi 10 au fost restructurate şi au acum o singură conducere, noua denumire a unităţii fiind Mihail Coiciu.

Fostul inspector şcolar general, Petrică Miu, spune că aceste comasări sunt făcute pentru că a scăzut considerabil numărul populaţiei şcolare. „Nu mai sunt copii şi din acest motiv nu vor mai fi şcoli. Planurile comasării unităţilor de învăţământ cu populaţie şcolară foarte scăzută sunt deja făcute“, a declarat Petrică Micu. De asemenea, comasarea şcolilor presupune şi desfiinţarea unor posturi. Reprezentanţii ISJ spun că profesorii titulari vor fi detaşaţi la unităţile şcolare din oraş, iar titularii vor ocupa o parte din posturile oferite suplinitorilor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite