Elevii constănțeni, premiaţi la Olimpiada Internaţională de limbă română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi elevi de clasa a XI-a, Mădălina Miu și Leon Alexei, de la liceele George Călinescu și Mihai Eminescu au obținut locurile doi și trei plus două premii speciale .

Studenţi din România, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ucraina şi Basarabia au fost premiaţi în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Universităţii Ovidius din Constanţa pentru capacitatea de a folosi limba română şi de a fi ambasadori culturali ai României.

Pe lista premianților s-au regăsit şi doi elevi din Constanţa: Mădălina Miu , clasa a XI - a, Liceul Teoretic „George Călinescu“ Constanţa, care a luat premiul III şi un premiu special, iar Leon Alexei, clasa a XI - a, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, care a obţinut premiul II şi premiul special al juriului.

Trei participări consecutive


„Consursul de limbă română este în primul rând o experiență unică și un prilej de a cunoaşte elevi din alte ţări precum Serbia sau Ucraina“, a spus Leon Alexei, originar din Republica Moldova, unul dintre premianţii constănțeni. El a participat trei ani consecutiv la concursul care recunoaşte competenţele de limbaj şi a câştigat tot atâtea premii.

Câştigătoarea premiului întâi în cadrul competiţiei şcolare  este Raluca Greta Dădălău din Focşani.

Festivitatea de premiere s-a deschis cu un moment artistic, susţinut de ansamblul „Tinere talente“ din Serbia, care a interpretat cântece populare româneşti.

În cadrul concursului au participat 112 elevi, subiectele fiind în opinia profesorilor accesibile şi elevilor din alte ţări, fără a aborda subiecte cu conţinut discriminatoriu.

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite