Constanta: Elevi din cinci ţări scriu despre mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Elevi din cinci ţări scriu despre mediu
Constanta: Elevi din cinci ţări scriu despre mediu

Tineri din 20 de şcoli din Germania, Bulgaria, Croaţia, Ungaria şi România participă din acest an şi până pe 30 septembrie 2012 la investigaţii ecologice în cadrul unui proiect de mediu şi mass-media.

Elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa cercetează împreună cu partenerii lor germani de la liceul Taunusgymnasium (Königstein) câte o temă de mediu înconjurător din Germania şi România. Produsul finit al acestor cercetări se concretizează în articole de ziar.

Prima fază a primului an de proiect s-a derulat deja în Germania, în mica staţiune balneară Königstein, de lângă Frankfurt am Main.

Cei 17 elevi mircişti au locuit la familiile elevilor nemţi şi s-au informat despre tema „Livezile ecologice, un spaţiu atât pentru om cât şi pentru lilieci“. Partenerii nemţi sunt aşteptaţi în luna mai 2010 pentru a cerceta o temă ecologică, în Dobrogea.

Perfomanţe la matematică

Alţi elevi de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân s-au întors de la un concrus din Brăila cu 18 premii şi menţiuni.  Competiţia interjudeţeană de matematică  „Petru Moroşan – Trident“ s-a desfăşurat la  Colegiul Naţional Gheorghe M. Murgoci din Brăila.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite