Udrea îl desfiinţează pe „señor“ Mazăre: „marele surfist cheguevarist“, „brazilianul, jucător de samba“ se ocupă doar de „vraja mării“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe blogul personal, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a postat aseară un comentariu acid la adresa primarului Constanţei, Radu Mazăre, cu privire la situaţia în care se află la ora actuală Cazinoul din Constanţa.

„Cazinoul din Constanţa este o pată veche pe obrazul administraţiei locale de acolo. Încă dinainte de a prelua eu funcţia de ministru al Turismul, señor Mazăre ţipă că autorităţile statului nu-l ajută în problema Cazinoului. Când l-am auzit în urmă cu două săptămâni vorbind despre faptul că ministerul Culturii sau MDRT ar trebui să preia Cazinoul, am luat în calcul că primarul Constanţei ar putea fi chiar serios şi se adresează instituţiilor statului pentru ajutor“, a scris Elena Udrea aseară, recent întoarsă de la o conferinţă a Consiliului Judeţean Constanţa unde s-a discutat, printre altele, şi problema clădirii-monument a oraşului de la malul mării.

Ministerul Turismului reabilitează Cazinoul şi apoi îl predă Primăriei Constanţa FOTOGALERIE

Cazinoul nu poate fi înstrăinat cum vrea señorul

„Fiind vorba de una dintre clădirile monument-istoric ale Constanţei, chiar de un simbol important al litoralului românesc, am decis ca MDRT să se ocupe de renovarea Cazinoului. Mai mult, pentru că scopul ministerului este de a încuraja turismul, am stabilit ca această clădire să rămână în sarcina administraţiei locale. Noi o reparăm şi ea rămâne constănţenilor, turiştilor, dar şi în gestionarea Primăriei Constanţa“, arată ministrul în continuare spunând că singura condiţie pe care ministerul a impus-o a fost aceea de a se păstra destinaţia Cazinoului ca obiectiv turistic, să nu poată fi înstrăinat „cum vrea señorul, cui vrea señorul, unei firme prietene, asa cum ne-a obișnuit“.

VEZI AICI REACŢIA LUI MAZĂRE LA COMENTARIILE ELENEI UDREA!

„Nu mai poate să îl dea băieţilor lui din imobiliare“

„Aud însă că acum marele surfist cheguevarist (cum vine asta, numai el poate să ne explice) al României este nemulţumit. Două sunt motivaţiile principale ale furiei primarului Constanţei. Pe de o parte, că, în condiţiile date, nu mai poate el face ce vrea cu Cazinoul, nu mai dă Cazinoul băieţilor lui din imobiliare. Pe de altă parte, pentru că aşa demonstrăm ca administraţia centrală, ministerul ăsta de care tot se chinuie el să facă mişto face mai multe lucruri pentru Constanţa decât „brazilianul”.

„Nu-i plac fondurile europene.Acolo e cu control, cu verificări...“

Ministrul Turismului mai spune că reabilitarea Cazinoului se putea face, mai ales că acesta se află în unul dintre cele mai mari oraşe ale ţării, cu un buget consistent. „Mai mult, ar fi putut apela la fonduri europene. Dar lui Mazăre nu-i place cu fonduri europene – acolo e cu control, cu verificări, nu prea merge cu şmecheriile cu care s-a obişnuit. De altfel, extrem de priceputul primar nu a fost în stare să atragă fonduri europene decât pentru o parcare în valoare de aproximativ 3 milioane de euro. În condițiile în care are la dispoziție 91 de milioane de euro doar pentru Constanţa“, a scris pe blog ministrul. 

„În primăvară, când i-am atras atenţia asupra faptului că nu a accesat fonduri europene, a spus că nu primeşte el lecţii de la mine. Dar de atunci şi până acum nu a mişcat un deget în acest sens. Semn că singurele legături ale lui Mazăre cu turismul sunt viaţa de noapte, cu mirajele ei, construcţiile ridicate pe plaja din Mamaia, adică „vraja mării” pe care o tot practică de când a devenit primar“, spune ministrul, atenţionând primarul că „este timpul să lase puţin Brazilia şi să se ocupe de oraș“.

Click aici pentru tot comentariul Elenei Udrea postat aseară, după discuţiile de la Constanţa.

„Lui Mazăre îi mut cluburile pe lac“, a spus Ministrul Turismului, Elena Udrea

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite