Eforturi disperate: un avion a fost ridicat de la sol pentru a-i căuta pe scafandrii dispăruţi în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion aparţinând firmei Regional Air Services Tuzla a fost ridicat de la sol, în urmă cu câteva minute, în ciuda condiţiilor de zbor nefavorabile, pentru a se încerca un survol deasupra zonei în care au dispărut cei doi scafandri.

Cătălin Ispas (26 de ani) şi Cristian Zarafu (38 de ani) au dispărut joi seara, în jurul orei 17.00, în largul Mării Negre, după ce au coborât, se pare în interiorul epavei navei Medy, scufundate săptămâna trecută. După trei ore au fost daţi dispăruţi.

„Vom efectua un survol de cinci zboruri paralele de la digul de nord până la Cap Aurora în speranţa că vom reuşi să observăm ceva pe mare“, a declarat Jorj Unciuleanu, administratorul firmei Hunter’s, unde erau angajaţi Cătălin Ispas (26 de ani) şi Cristian Zarafu (38 de ani).

Avionul este un Piper 200, cu cinci locuri, ocupate un un observator şi reprezentanţi ai firmei Hunter’s, iar pilotul este Adrian Vasilache, directorul firmei Regional Air Services. „Zborul va dura cât va fi necesar“, a declarat Cristina Mistchievici, reprezentata firmei aeriene.

Nici un rezultat

Vineri, aceeaşi firmă a pus la dispoziţie un elicopter, în acelaşi scop, însă căutările nu au dat nici un rezultat. Azi dimineaţă autorităţile au intrat în alertă după ce, pe mare, în dreptul oraşului Eforie, a fost observat un punct negru, ce părea a fi un trup. Până la această oră nu s-a stabilit însă, cu exactitate, despre ce este vorba.  

Şanse minime

Zborul este unica modalitate de căutare la acest moment. Pentru a treia zi consecutiv, reprezentanţii Agenţiei Navale de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ANSVOM) au lăsat navele la cheu. „Marea este foarte agitată şi nu putem risca, mai ales în acest moment. Şi dacă am ajunge acolo, nu am putea să coborâm scafandrii, pentru că marea e agitată. Nu putem decât să facem observaţii prin binoclu şi patrulare pe ţărm“, a declarat Ion Voicu. „Şansele ca ei să fi supravieţuit sunt minime şi cu fiecare minut scad şi mai mult, se apropie de 0. Au mai fost însă minuni şi atâta vreme cât nu mă voi convinge personal, eu unul nu pot să afirm că sunt morţi. Continui să sper că îi vom găsi în viaţă“, a mai afirmat el.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite