Constanţa: În Eforie Sud, turiştii vin după 15 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La început de sezon, staţiunea este aproape pustie, terasele sunt închise, iar hotelierii se aşteaptă la turişti mai spre sfârşitul lunii. Singurele investiţii făcute pentru acest sezon sunt cele 180 de noi locuri de parcare pentru întreaga Eforie. În sezon sunt însă necesare peste 20.000 de locuri.

La intrarea în staţiune te întâmpină un afiş pe care scrie „Hotel Amurg - o stea cât trei stele. Cazare începând de la 40 de euro“. De altfel, în Eforie Sud tarifele sunt printre cele mai mici. Staţiunea are renumele uneia pentru sindicalişti, familişti, pensionari şi ca urmare a concentrării agrementului turistic în Eforie Nord.  Tocmai de aceea, mulţi turişti preferă cazarea la particulari.

Localnicii te întâmpină la marginea drumului arătând cheile pentru cazare. Unii se postează chiar cu scăunelele de plajă, la umbră, pe trotuar şi cu afişe pe care este scris „Cazare la particulari“. Oferta este de 50-100 de lei camera cu acces la utilităţi.

Hotelierii s-au resemnat şi ei. Aşteaptă turişti abia spre sfârşitul lunii. De pildă, hotelul Maria este deschis din 2007. Anul acesta au deschis pe 1 iunie. Cazarea într-o cameră costă 88 de lei, iar într-una dublă - 110 lei. Hotelul dispune de 16 camere şi toate sunt goale.

„Noi deschidem după data de 15 iunie. În sezonul estival 2009 plaja pe care o aveam concesionată a trecut în subordinea Direcţiei Apelor Române Dobrogea Litoral. Cu toate acestea, sper să fie o vară bună”, spune managerul hotelului Splendid Beach.

Puţine posibilităţi de distracţie

Posibiltăţile de agrement în Eforie Sud sunt destul de reduse. Cele mai cunoscute cluburi sunt „The One“ şi „Apollo“. Acestea sunt însă închise deocamdată şi nici nu au început lucrări de reamenajare. De asemenea, fiecare staţiune oferă turiştilor posibilitatea de a practica sporturi nautice, însă deocamdată, acestea lipsesc cu desăvârşire. Hidrobicicletele sau ski-jet-urile  nu au fost aduse încă pe plaje, tocmai din cauza lipsei turiştilor. Terasele sunt în curs de amenajare, nu ai unde merge. Nu există nicăieri afişe pentru spectacole sau concerte. La intrarea în staţiune există totuşi un afiş pe care scrie „Hotel Amurg - o stea cât trei stele. Cazare începând de la 40 de euro“ .

Trafic cu blocaje între staţiuni

Pe perioada sezonului estival, se creează un blocaj  al circulaţiei autoturismelor, începând de la ieşirea din Eforie Sud şi până la intersecţia din Eforie Nord. Cele trei benzi de şosea (lăţită în 2008) devin una singură, care fie este paralelă cu faleza, fie traveresează centrul oraşului pentru Eforie, ori merge pe varianta de ocolire. Soluţia pentru blocajul în trafic care durează vara şi două ore nu a fost încă găsită de Primărie şi Poliţia Rutieră. Singura noutate, care nu a rezolvat însă circulaţia infernală, a fost amenajarea unui sens giratoriu la ieşirea spre Constanţa, din Eforie Nord.

Mai multe locuri de parcare

Primăria oraşului Eforie a hotărât suplimentarea spaţiilor de parcare din cele două staţiuni cu un numărul de 180 de locuri, lucrările de amenajare fiind demarate chiar în aceste zile. Prin realizarea acestor spaţii în punctele de interes din oraş, se urmăreşte detensionarea situaţiei pe perioada sezonului estival când necesarul depăşeşte 20.000 de locuri.  În prezent, în Eforie Nord şi Sud există 4.100 de locuri de parcare, dintre care 2.500 în Eforie Nord şi 1.600 în Eforie Sud. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite