Constanta: Cei doi copii înecaţi la Eforie Sud urmau să plece acasă peste două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Cei doi copii înecaţi la Eforie Sud urmau să plece acasă peste două zile
Constanta: Cei doi copii înecaţi la Eforie Sud urmau să plece acasă peste două zile

Un copil a murit înecat, iar un altul este şi la această oră căutat de salvamari în apele mării din zona taberei internaţionale de la Eforie Sud.

Citiţi şi:


18.30 -
Trupul lui Mirel Enache încă nu a fost găsit. Salvamarii continuă să-l caute însă, şi la această oră, munca le este îngreunată de condiţiile meteo nefavorabile.

17.10 -
Cristina Brânzoi, directoarea Administrației Taberelor Școlare Constanța, a precizat că grupul venit de la Iași știa regulile de comportare și supraveghere la mare. „Ei au fost instruiți atât la plecare, cât și la sosire, cu privire la regulamentul dintr-o tabără. Ministerul Educației și Administrația Taberelor vor demara o anchetă pentru a stabili cine este de vină pentru acest tragic accident“.

16.30 -
Profesoara Elisabeta Mincior este acum în sediul Poliţiei Eforie unde este audiată. Profesoarea în grija căreia se aflau cei doi copii care s-au înecat în această dimineaţă se va alege cu dosar penal pentru ucidere din culpă. Femeia mai era însoţită şi de directorul şcolii, Paraschiva Smoc, care însă nu-i avea în grijă pe cei zece copii.

16.15 -
Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, salvamarii au încetat căutările în apele mării pentru a găsi trupul lui Mirel Enache. În acest moment salvamarii sunt pe mal, în foişoare, şi urmăresc apa cu binoclurile în speranţa că îl vor zări şi pe cel de-al doilea copil înecat.

15.45 -
Cu două zile înainte de tragedie, salvamarul Adrian Grăjdan (37 de ani) a mai fost nevoit să intervină pentru salvarea unui copil din același grup al profesoarei Elisabeta Mincior. „Le-am zis să nu se mai ducă acolo. E o zonă foarte periculoasă, cu multe pietre și curenți puternici“, a spus Grăjdan. Cei doi copii s-au înecat în golful de lângă Tabăra Internațională Eforie Sud.

15.20
- Mirel Enache (14 ani)  este copilul căutat în continuare de către salvamarii din Eforie. „Mai constituim o echipă şi continuăm să-l căutăm şi pe celălalt băiat dispărut“, a declarat pentru "Adevărul" şeful salvamarilor din  Eforie, Dan Motoi.

14.50 -
Pe plaja din Eforie Sud nimeni nu mai are voie să intre în apă. Măsura a fost luată de salvamari pentru că pe plajă este ancorat steagul roşu ceea ce în seamnă că vântul este foarte puternic, iar marea este agitată.

14.30
- Salvamarii încă nu au reuşit să-l găsească pe cel de-al doilea elev dispărut în apele agitate ale mării. Cei doi copii, Mirel Enache şi Adrian Roşu, faceau parte dintr-un grup de zece elevi din localităţile ieşene Şerbeşti şi Coropceni şi erau conduşi de profesoara Elisabeta Mincior. Aceştia veniseră în tabără în data de 4 august şi urmau să plece peste două zile.

Salvamarii au fost sesizaţi în jurul orei 9.30 de dispariţia a doi copii veniţi din Iaşi în tabara de la Eforie. Între timp unul dintre adolescenţi în vârstă de 13 ani a fost găsit şi scos la mal. Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Constanţa au confirmat decesul copilului. Şi în prezent salvamarii continuă căutarile celui de-al doilea copil, dar spun că marea este agitată şi acest lucru îngreunează operaţiunea.

Vom reveni cu amănunte

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite