Constanţa: Parc nou în staţiunea Eforie Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Parc nou în staţiunea Eforie Nord
Constanţa: Parc nou în staţiunea Eforie Nord

Locuitorii din cel mai nou cartier din Eforie Nord vor avea amenajat un parc pe o suprafaţă de două hectare. Investiţia se ridică la 1.200.000 de lei: 900.000 de lei, bani care vin de la Ministerul Mediului, şi de la bugetul local peste 3.000.000 de lei.

„Spaţiul verde va fi amenajat în cel mai nou cartier din Efori Nord, cum intri în staţiune, pe variantă, pe partea dreaptă“, a declarat Ovidiu Brăiloiu, edilul localităţii.

Parc finalizat în 2010

Deşi Eforie este singura localitate care respectă normele europene privind suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor, având 26 de metri pătraţi, autoritatea locală de la malul mării a reuşit să acceseze fonduri pentru modernizarea spaţiilor verzi. „Vom amenaja locuri de joacă pentru cei mici, locuri de odihnă pentru bătrâni, fântâni arteziene, plus toate elementele care se găsesc într-un parc, toate fiind incluse în Planul Urbanistic de Dezvoltare“, a adăugat primarul din Eforie.

Terenul pe care se va amenaja parcul va suferi modificări, cel mai devreme, peste două luni. Ovidiu Brăiloiu aşteaptă să demareze procedura de licitaţie şi să înceapă lucrările efective la parc. „Sperăm ca turiştii să se poată bucura de noul parc în 2010“, a conchis
edilul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite