Constanţa: Băile reci 1 din Eforie Nord intră de luni în renovare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Băile reci 1 din Eforie Nord intră de luni în renovare
Constanţa: Băile reci 1 din Eforie Nord intră de luni în renovare

Cunoscuta bază de tratament este nefuncţională de 10 ani. Inundate în urmă cu 10 ani, Băile reci 2 de la Eforie Nord au fost redeschise în luna iulie, în urma unei investiţii de 2.200.000 de lei.

Baza a fost redeschisă atât pentru turişti, cât şi pentru pacienţii Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din Eforie. Zona a fost igienizată, iar baza de tratament este dotată acum cu cabine de duş şi vestiare.

Capacitatea este de aproape 200 de locuri. Unitatea dispune de cabinete medicale şi de masaj, pentru femei şi pentru bărbaţi. Porţiunea de plajă dintre cele două părţi ale bazei este despărţită de un zid din beton. „Am schimbat totul aici. Doar zidurile mai erau în picioare, iar la tavan se vedea deja armătura din metal. Totul a fost renovat şi modernizat“, a declarat directorul administrativ al instituţiei Gheorghe Iatan.

Luni încep lucrările

De acelaşi tratament vor beneficia şi Băile reci 1 a căror construcţie a fost „înghiţită“ de gunoaie. Pentru renovare, conducerea unităţii a obţinut 3.600.000 de lei de la bugetul de stat. A fost organizată licitaţia, lucrările urmând să fie realizate de o firmă din Râmnicu Vâlcea. „Termenii contractuali presupun finalizarea lucrărilor până la 31 decembrie 2009 pentru ca la începutul sezonului viitor să poată fi date în folosinţă“, a mai spus Iatan.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite