Constanţa: Liceenii se consideră cobaii Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbările din învăţământ debusolează elevii, profesorii şi părinţii. Campania „Ţie cât îţi pasă de şcoală?“ iniţiată de revista Click pentru femei a ajuns ieri, 1 octombrie, la Constanţa. Scopul acesteia a fost discutarea problemelor cu care se confruntă la ora actuală sistemul educaţional, dar şi nenumăratele modificări care au survenit în învăţământ după 1989.

CITEŞTE ŞI:

Discutate şi rediscutate în cadrul a zeci de întâlniri, legile Educaţiei au controverse atât în rândul elevilor şi al cadrelor didactice, cât şi al păriniţilor. Problema este că pachetul al cărui scop era să revigoreze, să reformeze învăţământul i-a debusolat şi mai tare pe oameni. Acesta a fost şi motivul pentru care cabinetul de limba şi literatura română al Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân a devenit ieri loc de dezbatere, de confesiune, de împărtăşire a ideilor şi dorinţelor tinerilor, părinţilor şi profesorilor.

Redactorul şef adjunct al publicaţiei, Viorica Rusu, a declarat că speră ca noua lege a învăţământului va schimba ceva în şcoala românească. „Am avut curiozitatea să numărăm câte schimbări au avut loc în ultimii 12 ani în sistem şi am constatat cu stupoare că au avut loc 142 de schimbări“, a precizat ea. Acesta a fost şi motivul pentru care i-a invitat pe toţi cei prezenţi în sală să-şi exprime opiniile şi să spună dacă a fost sau nu de bun augur ce s-a întâmplat în toţi aceşti ani în care şi elevii, dar şi profesori le-au simţit din plin.

Liceenii trebuie să fie optimişti

Prezent la reuniune, Adrian Topor, preşedintele Asociaţiei Părinţilor din Constanţa, a declarat că deja le cerem foarte multe copiilor noştri. Mai mult decât atât: „Ne-am promis să nu mai aruncăm cu pietre unii în alţii, să spunem că profesorii nu ne educă copiii prea bine sau ei să spună că noi nu-i educăm corespunzător. Pasul important este să ne recunoaştem fiecare greşelile şi să mergem mai departe“. 

La rândul său, profesorul de chimie Luminiţa Simion a declarat că tinerii din ziua de azi trebuie să-şi păstreze optimismul: „Vor fi învăţaţi să se descurce în viaţă pentru că fiecare copil este valoros în felul lui şi poate să se afirme“.

Cu toate încurajările de cuviinţă, tinerii prezenţi la şedinţă şi-au manifestat îngrijorarea vizavi de modificările ministeriabililor. „Ne învârtim fără sens într-un mediu haotic, în care nu se schimbă nimic în bine“, a declarat Mihaela Constantin, elevă în clasa a XII-a.

Citiţi despre modul în care se simt elevii din cauza deselor schimbări ale legilor educaţiei în Adevărul de Seară!

Constanţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite