Constanţa: Edilii se împiedică în trei metri de trotuar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii din Primăria Constanţa lucrează cu legi pe care nu le cunosc şi îşi pasează responsabilităţile. Edilii constănţeni dau autorizaţii de funcţionare pentru terase pe trotuar fără a şti ce spaţiu de trecere trebuie lăsat pietonilor. Citeşte şi: Constanta: (VIDEO) Terasele din oraș pun piedică pietonilor

În mai multe zone din oraş funţionează terase pe trotuar şi, din cauza spaţiului mult prea îngust, trecătorii sunt nevoiţi să circule pe carosabil sau să se lovească de alţi pietoni.

Autorizaţiile de funţionare ale teraselor sunt date în baza unei hotărâri de consiliu local, care nu precizează însă care este distanţa care trebuie respectată, doar „comerţul de întâmpinare se va aproba cu condiţia să nu fie afectate spaţiile de circulaţie pietonale şi carosabile“.

Controale de ochii lumii

Sânziana Ene, de la Serviciul Autorizare Agenţi Economici din cadrul Primăriei Constanţa, a fost prima persoană de la care am încercat să aflăm care este distanţa minimă care trebuie lăsată pietonilor.

„Atunci când solicită spaţiul, fiecare agent economic vine cu un proiect, în care este trecută inclusiv distanţa, dar nu vă pot spune cât trebuie să fie minim“, a fost declaraţia angajatului primăriei, care ne-a trimis la Direcţia Corp Control. La noul compartiment, directorul Ionuţ Pripişi a declarat că fiecare terasă amplasată pe domeniul public respectă legea. „Fiecare respectă proiectele, aşa cum au fost avizate de comisie. Am făcut verificări în teren şi toţi au respectat legea, neviind nevoiţi să aplicăm vreo sancţiune“, a explicat şeful Direcţiei Corp Control. Întrebat dacă are idee de distanţa minimă care trebuie lăsată pentru trecerea pietonilor, Pripişi a precizat că nu ştie, dar ne-a pasat altui compartiment din cadrul primăriei. „Încercaţi la Comisia de Urbanism, dacă nu, vedeţi la Poliţie“, a conchis acesta, de parcă oamenii legii au dat autorizaţie de funcţionare pe domeniul public.

Distanţa minimă - 3 metri

La Serviciul Urbanism, Cristina Stamat a recunoscut că nu ştie ce distanţe trebuie respectate, dar că ele sunt stipulate în dosar, fără însă a ne ajuta să aflăm ce spune legea. Aceleaşi negaţii şi la Direcţia Urbanism şi Serviciul Autorizaţii în Construcţii.  Terasele răsărite la nici un metru de carosabil trebuie să respecte o distanţă minimă de trei metri, dacă este vorba de bulevarde, şi 1,5 metri dacă este vorba de străzi, ne-a informat Sandu Vlăteanu, inspector în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite