Eco-Mazăre: De la Jaguar la bicicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De patru zile, primarul Constanţei Radu Mazăre a renunţat la Jaguar, maşina sa de lux, şi merge la serviciu cu bicicleta. El spune că face acest lucru pentru că s-a scumpit benzina, pentru propria sănătate, dar şi pentru că este prea frig afară să se dea cu zmeul şi cu jetul şi simte nevoia de a face un sport.

„Vezi mult mai multe lucruri decât din maşină. Vezi oamenii, vezi lucrurile care mai trebuie reparate. De exemplu, am venit pe Bulevardul Mamaia şi mi-am dat seama că pe mijloc se poate face un scuar de biciclete. Pentru cei din primărie prezintă două mari dezavantaje faptul că merg pe bicicletă: văd neregulile şi am să-i pun să facă piste pentru biciclete, acolo unde se poate“, a declarat Mazăre, odată ajuns la destinaţie.

Nu a avut probleme cu participanţii la trafic astăzi, dar spune că în urmă cu două zile a avut un incident cu un taximetrist care era să dea peste el.

Împreună cu viceprimarul

Astăzi, exemplul lui Mazăre a fost urmat şi de viceprimarul Gabi Stan. El s-a alăturat primarului de la intersecţia dintre Bulevardul Mamaia şi strada Ion Raţiu.
Bicicleta a costat vreo 5.000 de lei, iar „chiloţii cu silicon“ vreo 150 de lei. „Nu râdeţi, că dacă umbli o zi pe bicicleta cu şaua tare şi fără izmene şi ai fundu’ mic, mai mult oase, aşa ca mine, te-a rupt: umbli crăcănat o săptămână“, explică Mazăre în stilul său caracteristic.

El spune că a mai cumpărat biciclete şi pentru prietena sa, mama sa şi două mătuşi şi pentru o verişoară.

Mazăre a parcurs 8.5 kilometri în 20 de minute de la locuinţa din staţiunea Mamaia, zona Melody, până la sediul Primăriei Constanţa.
Pentru la iarnă, edilul spune că va merge la schi.

Pe contrasens

image

Edilul s-a dovedit a fi cam grăbit în trafic. Ajuns la intersecţia dintre Bulevardul Mamaia şi strada Mircea cel Bătrân, Mazăre nu a mai avut răbdare să aştepte culoarea verde a semaforului. A virat stânga pe contrasens, până la trecerea de pietoni, apoi a luat-o pe trotuar spre Bulevardul Tomis şi apoi a virat iar stânga.

Îndemn la sport

Cât despre gestul său, edilul spune că nu a recurs la el pentru imagine, ci pentru a face sport. „Eu nu recomand nimic. Eu fac asta pentru mine. Cei care vor să facă pentru şi ei şi cei care ştiu că sportul este extrem de important pot s-o facă. Pe constănţeni îi îndemn demult să facă sport, este extrem de important: sportul şi gagicile“, a conchis edilul.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite