EXCLUSIV Radu Mazăre: „Mi-aş fi dorit să fac închisoare pentru o defilare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre a defilat în uniformă nazistă, alături de fiul său, în vara anului 2009
Radu Mazăre a defilat în uniformă nazistă, alături de fiul său, în vara anului 2009

Radu Ştefan Mazăre a primit măsura de neîncepere a urmăririi penale de două ori în acelaşi ani, pentru dosarul „Zvastica“. Primarul promite să nu mai poarte uniforma nazistă.

Dosarul a fost deschis în vara anului trecut, când Radu Ştefan Mazăre a purtat uniformă militară germană la o prezentare de modă din 19 iulie 2009. Edilul a fost cercetat pentru zeci de infracţiuni, printre care subminarea puterii de stat, infracţiuni contra reprezentantului unui stat străin, instigare la discriminare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ping-pong cu dosarul „Zvastica“

După aproape un an şi jumătate în care dosarul a fost plimbat între Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), procurorii au decis în urmă cu mai puţin de o lună că primarul constănţen a purtat uniforma nazistă în scop cultural, fapta neconstituind încălcarea vreunei legi.

Întrebat cum comentează decizia de NUP dată de Parchet, Mazăre răspunde în stilul său caracteristic: „Sunt profund mâhnit şi dezamăgit de decizia Parchetului. Mi-aş fi dorit să înceapă urmărirea penală împotriva mea, să fiu condamnat şi să ispăşesc câţiva ani pentru o defilare pentru care israelienii m-au iertat şi românii m-au condamnat“, a declarat edilul pentru „Adevărul de Seară“ Constanţa.

Primarul spune că nu va mai îmbrăca hainele militare germane care i-au adus un dosar la Parchet. „Nu mai port haine naziste. Acum am altele, am basca lui Chavez şi haina lui Castro“, a completat Radu Mazăre.

Citeşte mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite