UPDATE / Proxeneții de minore au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au fost reţinute joi seara sub învinuirea că fac parte dintr-o reţea de racolare şi exploatare a tinerelor pe care le trimiteau în Spania, spun anchetatorii.

România are cele mai multe mame minore din Europa

Persoanele au fost reţinute joi după-amiaza, în urma unui flagrant delict organizat într-un hotel. Anchetatorii spun că cei doi intenţionau să trimită în Spania două tinere pe care le-au racolat din localitatea constănţeană Hârşova. Minorele sunt eleve în clasa a XI-a la liceul din localitate.

UPDATE: Magistraţii constănţeni au emis pe numele cuplului de traficanţi mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Ionica Cojocaru (27 de ani) şi Mihai Munteanu (28 de ani), ambii din localitatea constănţeană Hârşova, sunt acuzaţi de proxenetism.

Update: Cei doi traficanţi urmează să fie duși în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Procurorii au reţinut doar acuzaţia de proxenetism şi doar pentru una dintre fete, adolescenta de 15 ani, dată „la produs“ pentru suma de 300 lei. Prostituata, Elena, elevă a unui liceu din Hârşova a fost internată în Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Constanţa de unde a fugit, înainte de a apuca să stea de vorbă cu poliţiştii.

Update: Traficanţii de persoane au fost monitorizaţi şi interceptaţi de ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă mai mult de o lună. Surse neoficiale au spus că este vorba despre o reţea mai mare şi că traficanţii nu se aflau la prima „tranzacţie“ de acest gen. Traficanţii au fost interceptaţi în timp ce lăudau „marfa“ şi negociau preţul cu cei care s-au prezentat drept cumpărători şi care erau de fapt poliţişti sub acoperire.

Update: Flagrantul delict a fost organizat în jurul orei 16.00 în hotelul Doina, din staţiunea Mamaia. Locaţia a fost aleasă de oamenii legii în prealabil, iar traficanţii au căzut în cursă. La această oră anchetatorii îi audiază pe traficanţi şi îi caută şi pe ceilalţi mebri ai reţelei.

Update:  Traficanţii reţinuţi ieri seară sunt Mihai Munteanu (28 de ani) şi Ionica Cojocaru (28 de ani) ambii din Hârşova. Cei doi au venit însoţiţi de două tinere, de 15 şi respectiv 18 ani, prima din Constanţa iar cea de-a doua din Bucureşti. Scenariul flagrantului delict a fost bine pus la punct: ofiţerii sub acoperire urmau să se „bucure“ de serviciile prostituatelor contra sumei de 600 de lei.

Proxeneţii s-au arătat de acord să le şi vândă pe tinere clienţilor contra sumei de 1500 de euro, dacă aceştia urmau să fie mulţumiţi după ce aveau să „testeze“ marfa. Nu s-a mai ajuns până acolo: poliţiştii au intervenit în momentul în care proxeneţii au luat banii şi le-au pus pe tinere să se dezbrace ca să aştepte cumpărătorii.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite