EXCLUSIV Principalul suspect şi-a recunoscut crimele! El este cel mai bun prieten al lui Bogdan Mitu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giani Deli-Iorga a lipsit în ziua de 3 ianuarie de la locul său de muncă, pentru câteva ore. În acest timp, el a comis dublul asasinat. Medicii legiști au stabilit că părinții tinerei înecate în Dunăre, Elena și Petre Garoafă, au murit înjunghiați în gât, de la spate.

UPDATE ora 21.48 Reconstituirea la casa ororilor s-a terminat în urmă cu câteva minute.

image

Constanţa: Giani Deli-Iorga (foto mijloc) a fost dus la Cernavodă de oamenii legii pentru a face reconstituirea crimei

Deli-Iorga le-a povestit anchetatorilor cum i-a ucis pe cei doi soţi. Apoi i-a condus pe anchetatori pe un teren viran de lângă Şcoala generală nr. 2 din Cernavodă, unde s-a descotorosit de hainele pline de sânge şi de arma crimei. Probele au fost recuperate de anchetatori.

EXCLUSIV Confesiunea criminalului sadic din casa ororilor din Cernavodă FOTO ŞI VIDEO

UPDATE ora 21.12 În jurul orei 21.00, anchetatorii au început reconstituirea crimelor din casa Garoafă.

Citiţi şi:

EXCLUSIV Constanța: Asistenta maternală a refuzat să-l mai țină pe copilul din casa ororilor

UPDATE ora 20.40. „S-a dus acasă la bătrâni să intervină pe lângă Gabriela să nu se despartă de Bogdan. Deli-Iorga a declarat că au început să se certe, bătrânul a sărit cu un cuţit la el, iar el i-a omorât", a declarat pentru Adevărul de Seară Constanţa prim-procurorul Valentin Ştefan, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

GALERIE FOTO CU GIANI DELI-IORGA, CEL MAI BUN PRIETEN AL LUI BOGDAN MITU, CEL CARE A RECUNOSCUT CĂ I-A UCIS PE SOŢII GAROAFĂ

image

UPDATE ora 20.20 Giani Deli-Iorga a recunoscut că i-a ucis pe soţii Garoafă. El este cel mai bun prieten al lui Bogdan Mitu.

UPDATE ora 17.45 - Sicriele cu trupurile neînsufleţite ale soţilor Garoafă şi a fiicei lor Gabriela Mitu au fost depuse la Capela Cimitirului Ortodox din Cernavodă. Vecinii spun însă că la baza oribilelor crime ar sta banii. „Eu ştiu că Petre a primit în urmă cu puţin timp mii de lei, reprezentând pensia retroactivă pe ultimele 6 luni. Din câte am auzit, ar fi fost vorba despre 9.000 de lei“, a declarat Tache Vasile, un vecin al familiei Garoafă.



UPDATE ora 16.15 - Medicul legist Mihai Onciu a declarat că părinţii Gabrielei Mitu au fost ucişi cu câte 25 - 30 de lovituri de cuţit. Cei doi au murit la intervale scurte de timp şi, cel mai probabil, înaintea fetei. Anchetatorii au găsit în maşina lui Bogdan Mitu două cuţite.

UPDATE ora 15.50: Legiștii au concluzionat că fiica soților Garoafă, Gabriela Mitu, a murit înecată.
Surprinzător este însă faptul că pe corpul tinerei nu au fost găsite semne de violență, așa cum ar fi trebuit să fie, deoarece martorul George Vasiliuc, băiatul de 14 ani crescut de părinții ei, a declarat că Gabriela a fost scoasă cu forța din mașină, târâtă în apă și ținută cu capul la fund până nu s-a mai zbătut.

image

UPDATE ora 14.46: În urmă cu puţin timp, nepoata lui Garoafă, Jeni, a pus doliul deasupra uşii de la intrare.

Vecinii spun despre Bogdan Mitu că era proxenet şi că îşi obliga soţia să se prostitueze.

UPDATE ora 14.23: În curtea de la numărul 45 de pe strada Călăraşi locuiau alături de soţii Garoafă alte două persoane, Viorica Garoafă, mătuşa bărbatului şi Jeni Garoafă, nepoata lui.

Ion Colcea (52 de ani) este unul dintre localnicii din Cernavodă care locuieşte în acelaşi cartier cu soţii Garoafă. „Despre soţ am înţeles că lucra la societatea Detacan, de acolo ieşise la pensie“, a spus bărbatul.

Mama lui Bogdan era cunoscută ca fiind alcoolică, iar localnicii spun că nu avea bani, aşa cum susţinea chiar ea. Vecinii spun că în zilele de sărbătoare, mama lui Mitu cerşea în faţa bisericii.

Oamenii din cartier povestesc că după ce s-a mutat de la casa cu numărul 45, Bogdan Mitu venea şi făcea scandal în faţa porţii.

image

UPDATE ora 14.13:  În curtea unde locuiau cei doi soţi găsiţi decedaţi mai locuia încă o familie, dar vecinii spun că nu se înţelegeau. Apropiaţii şi vecinii aşteaptă ca trupurile să fie aduse acasă de la morgă.

Cei care îi cunosc pe cei doi spun că Bogdan Mitu îi numea „handicapaţi“ pe părinţii fetei atunci când se supăra pe ei. Familiile Mitu şi Garoafă au locuit împreună până acum o lună, însă el s-a plâns că era foarte bolnav şi a spus că are nevoie de o toaletă proprie. El a spus că vrea să-şi închirieze o garsonieră. Bogdan era un bărbat violent care îşi bătea mama din orice motiv.



Aproximativ 50 de persoane s-au adunat în faţa porţii familiei Garoafă. La faţa locului a sosit şi o mătuşă a bărbatului care se ocupă de pregătirile pentru înmormântare.

Mai multe persoane: rude, prieteni şi cunoscuţi au fost audiate de oamenii legii pe parcursul nopţii pentru formarea unui cerc de suspecţi şi stabilirea modului în care s-au produs oribilele crime.

UPDATE ora 13.55
: Toţi locuitorii oraşului Cernavodă se tem că Bogdan Mitu nu a murit şi că în cel mai scurt timp se va auzi de o nouă victimă. „Erau oameni buni, nu i-am auzit niciodată să se plângă de ginerele lor, în schimb, ştim de mama lui că era o beţivă. A fost dată afară de la spitalul din Cernavodă unde lucra ca asistentă pentru că venea beată la muncă“, a spus doama Ioniţă, localnică.

Gabriela şi Bogdan Mitu

La casa ororilor a sosit şi un unchi  al  soţilor Garoafă găsiţi decedaţi în propria locuinţă. „Erau oameni cumsecade, au crescut sub ochii mei. Când el s-a însurat, ea era bolnavă, dar lui nu i-a păsat. El era mecanic bun şi ieşise la pensie de la pompele de apă. Ea nu a lucrat şi nu a putut face copii, iar pentru asta a înfiat şi a crescut ireproşabil doi copii şi a luat încă unul în asistenţă maternală. În loc să-şi trăiască bătrâneţea şi să se buc ure de pensie, s-au prăpădit. Eu cred că ginerele i-a omorât“, a povestit Vili Brancu (83 de ani), unchiul soţilor Garoafă.

image
image

Polițiștii constănțeni audiază în aceste momente un suspect în cazul crimelor în serie petrecute la Cernavodă. Este vorba despre cel mai bun prieten al lui Bogdan Mitu (29 de ani), tânărul care și-a înecat luni soția Gabriela (23 de ani) în Dunăre, apoi s-a sinucis.

Suspectul le dăruise soților Mitu icoana de dimensiuni mari înfățișând-o pe Maica Domnului și Pruncul Iisus, pe care ei o păstrau pe bancheta din spate a mașinii.

Aseară, părinții tinerei ucise au fost descoperiți morți în locuința lor din Cernavodă. Soții Garoafă, Elena (55 de ani) și Petre (62 de ani), au fost omorâți cu numeroase lovituri de cuțit în gât și cap. Cadavrul femeii a fost găsit în șifonier, iar cel al bărbatului – sub pat.

Băiatul de 14 ani pe care familia Garoafă îl avea în plasament, George Vasiliuc, a fost transferat azi-noapte sub pază la un centru de plasament din Constanța, pentru siguranța sa, dar și al familiei care îl găzduise de la producerea tragediei de luni - zi din care soții Garoafă nu au mai fost văzuți.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite