EXCLUSIV UPDATE Nouă angajați ai Autorității Rutiere Constanţa şi ai Direcţiei de Drumuri reţinuţi pentru abuz şi corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițișții constănțeni însoțiti de mascații jandarmeriei au descins în urmă cu puțin timp la locuințele a nouă angajați din cadrul Autorității  Rutiere Române (ARR) Constanța şi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Este vorba despre o operaţiune a anchetatorilor constănţeni sprijiniți de Direcția de Informații și Protecție Internă Constanța. Operațiunea vizează zece suspecți, angajați ai ARR, care sunt monitorizați de mai multe luni.

Unii dintre aceștia sunt învinuiți de divulgarea de secrete de serviciu, dar și de faptul că și-au dezvoltat afaceri personale pe baza activității lor din cadrul instituției. Ei au înființat societăți comerciale având ca profil acordarea de licențe pentru transporturi sau școli de șoferi.

UPDATE. 14.30 - Șeful Agenției Constanța a ARR, Dan Gabriel Iordache a recunoscut că cel puțin doi inspectori sunt reținuți sub suspiciunea de fapte de corupție. „A venit un procuror la mine și mi-a spus că doi dintre inspectorii mei sunt reținuți pentru fapte de corupție. Este vorba despre Ovidiu Pop și Husein Ferodin. Unul dintre ei este în concediu medical de mai mult timp. Am înțeles că în acest moment se fac percheziții", a declarat Iordache.

Mărturisirea şefului ARR vine după ce inițial a negat că ar știi ceva despre ancheta care vizează instituția pe care o conduce, însă s-a răzgândit după ce a fost vizitat de un procuror din cadrul Parchetului Tribunalului Constanța.

UPDATE, 17.00 Şapte dintre cei nouă suspecţi ridicaţi de poliţişti şi audiaţi la această oră de procurori sunt angajaţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Învinuiţii sunt în total nouă: Nicolae Zarzăre, Dorin-Nicolae Dragomir, Florin-Marius Popescu, Valeriu-Vasile Bucur, Gabriel Pătru, Dan-Ion Vâlsan, Bogdan Tănase (controlori de trafic la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa), Ferodin Husein şi Ovidiu Popa (angajaţi ai autorităţii Rutiere Române - Agenţia Constanţa) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice şi ale persoanelor. Gabriel Pătru este cercetat şi pentru infracţiunea de luare de mită, acesta din urmă fiind depistat în flagrant în cursul zilei de astăzi, după ce a primit suma de 100 lei de la un transportator rutier.

Percheziţiile sunt încă în curs la acest moment iar suspecţii sunt aduşi rând pe rând la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru audieri. Ancheta a fost efectuată de Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă şi Poliţia Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite