EXCLUSIV: Un poliţist s-a împuşcat cu o armă de vânătoare în Gara Constanţa; subofiţerul a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Faur (medalion) s-a împuşcat accidental cu puşca din dotare
Costel Faur (medalion) s-a împuşcat accidental cu puşca din dotare

Arma s-a declanşat accidental, în această dimineaţă, în postul de poliţie Transporturi Feroviare Gară. Subofiţerul a decedat la scurt timp.

UPDATE Ora 14.35 Trupul neînsufleţit al poliţistului a fost ridicat din postul de poliţie şi dus la morga Cimitirului Central Constanţa. Familia nu a venit la locul faptei. Doar un prieten şi fost coleg a sosit la postul de poliţie unde s-a produs tragedia. „Avea o fetiţă de 5 ani. Un băiat bun. Eram prieteni demult. Am fost anunţat de foştii colegi despre tragedie şi am venit aici“, a declarat Florin Adrian Lungu (31 de ani), fost prieten al decedatului.

UPDATE Ora 11.10
Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisar şef Dumitru Catană, a declarat că vina aparţine subofiţerului, care a manevrat arma necorespunzător. S-a stabilit însă că persoana fără adăpost cu care a intrat în altercaţie poliţistul o urmărea pe farmacista de la Gara CFR. Aceasta anunţase poliţia spunând că este urmărită. S-a descoperit ulterior că bărbatul fără adăpost a fost eliberat din închisoare în urmă cu patru zile. Îşi ispăşise pedeapsa pentru complicitate la tâlhărie.

UPDATE Ora 10.45 Carla Ghengean, medic SMURD, a declarat că au fost solicitaţi pentru a da primul ajutor unui bărbat împuşcat. Ea a spus că a găsit un bărbat, de aproape 36 de ani, în stop cardio-respirator şi cu o plagă împuşcată în zona sternului cu diametrul de 4 centimetri. În astfel de situaţii nu se fac manevre de resuscitare.

UPDATE Ora 10.20
Surse din anchetă spun că în postul de poliţie a avut loc o altercaţie. Anchetatorii nu exclud varianta ca o altă persoană să îl fi împuşcat pe poliţist. La rândul său, comisar şef Dumitru Catană, a declarat că persoana fără adăpost care a fost prinsă în altercaţie nu a decedat. „Subofiţerul însoţea un transport de marfă şi a observat o persoană suspectă. A mers să vadă despre ce este vorba şi s-a produs o altercaţie cu acea persoană necunoscută, arma descărcându-se accidental, lovindu-l în piept pe poliţist“, a  declarat Catană.

Constantin Faur era căsătorit şi avea un copil de 5 ani.

UPDATE Ora 9.55 Oamenii care au lucrat în apropierea postului de poliţie unde s-a împuşcat Constantin Faur spun că subofiţerul a declanşat arma intenţionat în piept. „De dimineaţă am făcut curat în zona unde s-a împuşcat băiatul acela. Colegele mele din tura de noapte mi-au spus că au auzit că poliţiştul s-a împuşcat pentru că avea mustrări de conştiinţă, după ce azi-noapte ar fi snopit în bătaie un boschetar chiar în postul de poliţie“, a spus Petruţa Burdi (54 de ani), femeie de serviciu.

UPDATE Ora 9.35 Costel Faur (36 de ani) a decedat la puţin timp după incident. El s-a împuşcat cu arma de vânătoare din dotare, încărcată cu gloanţe de cauciuc. „Am înţeles că s-a rănit destul de grav. Din păcate, nu a rezistat. Arma se afla în post şi era folosită pentru a alunga hoţii din zona gării“, a declarat comisar-şef Cornel Tănase, şeful Poliţiei Transporturi Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite