EXCLUSIV Povestea incredibilă a lui Aurică Rădulescu - regele uitat al fotbalului românesc GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurică Rădulescu făcea spectacol pe terenul de fotbal
Aurică Rădulescu făcea spectacol pe terenul de fotbal

Pe data de 13 octombrie 1953 se năştea la Adamclisi, o comună din judeţul Constanţa, Aurică Rădulescu, cel care avea să moară la numai 26 de ani într-un tragic accident de tren la Hanovra. Ar fi devenit legendar ca Dobrin, sau genial ca Hagi.

Din păcate, sportivul care dădea cele mai exacte pase de gol nu a reuşit să coboare la timp din trenul care-l ducea în vacanţă. Aurică Rădulescu era mezinul familiei cu 5 băieţi: Tudor, Victor, Alexandru, Niculae şi Aurică. Aurică Rădulescu era mezinul familiei cu 5 băieţi: Tudor, Victor, Alexandru, Niculae şi Aurică.

Click pe poze pentru galerie foto!

Racolat din curtea şcolii


Primele pase le-a exersat pe maidanul din cartierul Brătianu, acolo unde a copilărit, apoi pe terenul şcolii, unde în prezent funcţionează grădiniţa şi căminul. Acolo l-a descoperit şi antrenorul de la Farul Constanţa Adam Munteanu (Adămuţă, aşa cum îl cunoaşte toată lumea). „Mergeau antrenorii prin şcoli să caute elevi talentaţi la fotbal. Aşa l-au găsit pe fratele meu, un stângaci foarte bun“, povesteşte Victor Rădulescu (71 de ani), care, la rândul lui a jucat fotbal la Electrica, CFR şi mai apoi a antrenat echipa CFR.

Aşa a ajuns micul Aurică să joace la grupele de copii ale echipei Farul Constanţa, apoi la tineret. Timp de doi ani a jucat la echipa mare, fiind remarcat de antrenorii de atunci ai clubului de la malul mării.

image

Citiţi în săptămânalul povestea incredibilă a unui talent de aur frânt la început de drum din cauza unei tragedii!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite