EXCLUSIV Doi poliţişti constănţeni sunt cercetaţi în cazul crimei de la Corbu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rămăşiţele paznicului au fost găsite după trei ani
Rămăşiţele paznicului au fost găsite după trei ani

Asasinatul comis împotriva lui Victor Barnea (54 de ani) paznicul de la Corbu, bătut, împuşcat, înjunghiat şi ulterior decapitat şi aruncat într-un puţ părăsit, ar fi fost descoperit, probabil, mai devreme dacă poliţiştii ar fi cercetat dispariţia lui.

Doi poliţişti din Corbu sunt cercetaţi cu privire la crima comisă în toamna anului 2007 când Victor Barnea a fost ucis şi aruncat într-un puţ părăsit.
Decizia de a-i ancheta pe Viorel Cătălinoiu şi Cristian Drăgan, poliţişti din Corbu, a fost luată de inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa (IPJ), comisar şef Dumitru Catană. Cauza: în timpul anchetei privind asasinarea lui Barnea au apărut declaraţii conform cărora patronul acestuia, Nicolae Puşcaşu ar fi anunţat poliţia că s-a întâmplat ceva la locuinţa sa.

Ciţiţi şi:

Funţionar de la Taxe şi Impozite reţinut pentru luare de mită

Preţul unei vieţi: ucis pentru trei baloţi de paie şi o sticlă cu ţuică

Proprietarul a spus că a sunat la Poliţie din străinătate, în toamna anului 2007, după ce vecinii l-au anunţat că animalele din gospodărie mor de foame iar Barnea e de negăsit. Poliţiştii sunt suspectaţi că nu ar fi dat curs solicitării lui Puşcaşu şi ca urmare nu au descoperit că paznicul a fost ucis. La acest moment Puşcaşu este aşteptat să vină din străinătate pentru a fi audiat.

Anchetă internă


„Eu am dispus o anchetă internă şi urmează să stabilim: dacă a existat o sesizare, dacă  fost înregistrată, dacă s-au făcut cercetări. La un moment dat a venit sora lui din Botoşani şi a pus întrebări prin localitate însă nici ea nu a depus plângere la Poliţie pentru că fratele ei obişnuia să mai plece dintr-o localitate în alta, nu avea un domiciliul stabil. Proprietarul fermei nu a fost încă audiat iar sensul anchetei depinde de ceea ce urmează să ne declare el“, a precizat comisarul şef Dumitru Catană, inspectorul şef al IPJ Constanţa. Contactat telefonic, Cristian Drăgan nu a dorit să facă nici un comentariu cu privire la acest caz.

Ucigaşii lui Victor Barnea, Lucian Lică (24 de ani), Laurenţiu Ştefan Lică (19 ani) şi Marian Bran (19 ani) sunt arestaţi. Doi ani mai târziu de la uciderea lui Barnea, Lucian Lică, împreună cu un complice, au ucis în acelaşi mod doi bătrânei din Corbu, pe care i-au înjughiat apoi au incediat casa ca să şteargă urmele faptei.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite