Constanţa: EXCLUSIV / Trofeul Mamaia merge în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: EXCLUSIV / Trofeul Mamaia merge în Republica Moldova
Constanţa: EXCLUSIV / Trofeul Mamaia merge în Republica Moldova

Câştigătoarea Festivalului Naţional Mamaia 2009 este Olga Fesenco, o tânără de 21 ani cunoscută în Republica Moldova sub numele de Alexa.

Mai citeşte şi:
VIDEO Paula Seling şi Naomi,  în finală la Mamaia
Constanţa: Câştigătorii Festivalului Mamaia 2009
Constanţa: Ultima seară de concurs la Festivalul Mamaia

Tânăra interpretă a stârnit admiraţia publicului în cele două seri de concurs şi a smuls ropote de aplauze, mai ales că a fost printre puţinii concurenţi care au interpretat o piesă ritmată. Textul piesei „Doar iubirea ta“, pe care Olga a cântat-o sâmbătă seara, în finală, este scris de ea însăşi. „N-am cuvinte, nici nu ştiu ce să spun, fiindcă sunt foarte emoţionată. La noi, în Republica Moldova, festivalul Mamaia este foarte bine cotat“, a declarat Olga, foarte emoţionată, la câteva secunde după ce a aflat că este câştigătoarea trofeului. Ea va pleca acasă cu un autoturism Skoda Fabia. 
 
Artista a mai spus că îşi doreşte foarte mult să devină un artist cunoscut şi în România, nu doar la ea acasă, unde are deja patru albume lansate. Olga este studentă la Academia de Muzică, Teatru şi Arte din Chişinău.
 
Tot la secţiunea interpretare, locul I a fost câştigat de Loredana Ciobotaru, din Tulcea, iar locul II a revenit Cristinei Vasiu, din judeţul Hunedoara, şi Renatei Tolvai, din Oradea. Locul al III-lea este împărţit de doi concurenţi: Cristina Bondoc, din Tulcea, şi Alin Ignat, din Alba Iulia.

Romcescu, premiat ca şi compozitor


La creaţie, pentru că piesele au fost foarte bune, juriul a acordat patru premii I. Este vorba despre piesa „Vino măcar în vis“, a lui Mircea Romcescu, pe care artistul a dedicat-o regretatului compozitor Florin Bogardo. Acelaşi punctaj l-a obţinut şi piesa „Tu nu vezi cerul“, compusă de Andrei Tudor pe versurile Andreei Andrei, în interpretarea lui Alexandru Parfeni, alias Pascha, din Republica Moldova. Pe acelaşi loc este situată şi piesă „Vreau doar iubirea ta“, compusă de Adrian Romcescu, pe versurile Danei Dorian, în interpretarea Adelinei Vlad. Piesa compozitorului Cristian Faur, în interpretarea Paulei Selling, a obţinut tot locul I. 
 
Premiul Teo Peter a fost obţinut de trupa Big Deal, iar premiul Societăţii Române de Radiodifuziune pentru Interpretare a fost obţinut de Daniela Cojocaru, din Iaşi. 
 
Festivalul Mamaia a debutat joi. Au participat 27 de concurenţi la Interpretare şi 23 de piese la Creaţie. În finală au ajuns 13 interpreţi şi 13 piese.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite