Durerea unei mame, în ajun de Sărbători: „Bivolarule, eliberează-mi copilul din MISA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gherghina Soare, mama dispărutului
Gherghina Soare, mama dispărutului

Timp de 15 ani, părinţii lui Mihai Soare au aşteptat zi de zi ca fiul lor să revină acasă. Bărbatul a plecat în urmă cu 15 ani peste graniţă, împreună cu mişcarea yoghină a lui Gregorian Bivolaru, punându-le în vedere să nu încerce să-l găsească pentru cel puţin 7 ani.

Dacă trăieşte, Mihai Soare are acum 42 de ani. Părinţii săi locuiesc în comuna 23  August şi de 15 ani nu a existat zi în care să nu spere că fiul lor se va întoarce. Într-un ultim gest disperat de a afla măcar dacă bărbatul mai este sau nu în viaţă, părinţii l-au dat dispărut.

Click pe imagini pentru a vedea mai multe poze cu dispărutul!

Povestea inginerului dispărut printre adepţii MISA este una şocantă. În anul 1994 Mihai era student la ingineri şi lucra la fabrica Dacia de la Piteşti. Era anul trei de facultate şi se căsătorise cu o piteşteancă, Daniela, cu care avea un fiu, pe Andrei.
Părinţii săi nu au ştiut niciodată cum a intrat Mihai în contact cu yoghinii. Şi-au dat seama că se petrece ceva suspect abia în vara lui 1995 când fiul lor a venit în vizită dar le-a spus că nu poate sta, din cauză că este aşteptat în Costineşti, la Marea Spirală.

Ofrande pentru Guru

„Mi-a zis că nu stă cu noi. Nu a vrut să mânânce nimic, spunea că are voie doar lactate, vegetale şi ouă nefertilizate. Îmi cerea bani, mulţi bani, cam 10.000 de lei ca să-i dea lui Bivolaru. Când nu aveam bani mi-a cerut să-i fac rost de crapi cât masa, ba chiar şi de un curcan ca să-l facă cadou lui Guru“, îşi aminteşte cu durere Gherghina Soare.

Soţia nu a vrut să intre în MISA în ruptul capului şi a intentat divorţ. Mihai Soare a continuat să frecventeze cercul yoghinilor, lăsându-se de muncă şi de facultate. Părinţii l-au văzut ultima dată în noimebrie 1996, când fiul i-a anunţat că pleacă.

Căutări disperate

„A zis că se duce în Grecia, cu colegii lui, că la Piteşti nu mai e de muncă. Ne-a pus în vedere 7-10 ani să nu încercăm să-i dăm de urmă. A zis: «Mamă, o să fiu ocupat. Nu o să am timp să va scriu. Vreau să fac o facultate acolo, Psihologia, şi să muncesc.  Aveţi voi grijă de băiat. Peste zece ani mă întorc şi vă recompensez eu»“, îşi aminteşte mama.

Părinţii au continuat să-l aştepte şi să încerce să aibă grijă de Andrei, acum aflat la facultate. Din pensia lor de 1000 de lei, 500 de lei îi trimit la Piteşti, pentru nepot.

De disperare, vara, obişnuiesc să încerce să intre la întrunirile de yoghini din Costineşti, cu poza fiului în mână. Nimeni nu le spune nimic, nimeni nu îi bagă în seamă.

Ameninţările mamei


Inima de mamă a Gherghinei Soare îi spune că fiul ei nu mai este printre cei vii. „Am vrut să încep să-i fac pomeni ca la morţi, dar popa a zis să mai aştept. Dacă l-aş vedea pe Bivolaru, i-aş da foc cu mâna mea. Numai nemernicul ală mi l-a luat! Să-mi dea fiul înapoi!“, jeleşte mama lui Soare.

În baza de date a Poliţiei bărbatul figurează ca fiind ieşit din ţară, fără alte menţiuni suplimentare. 

Mihai Soare la oficierea cununiei cu soţia sa, Daniela
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite