După furtuna violentă de ieri şi astăzi, marea ne-a luat plajele! GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe plaja din dreptul hotelului Parc, plaja este înghiţită de ape
Pe plaja din dreptul hotelului Parc, plaja este înghiţită de ape

Marea Neagră a invadat plajele litoralului. În staţiunea Mamaia, porţiuni mari de plajă au fost inundate, în special în zona hotelurilor Parc - Perla. Peste cinci metri din lăţimea plajei au fost înghiţiţi de ape. Foişoarele salvamarilor au ajuns în mare, iar valurile se sparg în construcţiile de pe plajă.

De fiecare dată când este furtună marea înghite plajele litoralului românesc. Porţiuni mari de nisip dispar în mare. Marea a înaintat ameninţător şi în Constanţa, pe plaja de la Pescărie, 3 Papuci şi Modern. Astă-vară, foişoarele salvamarilor erau la câţiva metri distanţă de mare. Acum sunt în apă.


Plaja, înghiţită de mare

Specialiştii spun că fenomenul se repetă de fiecare dată când este furtună pe mare, dar că apoi totul revine la normal. Ei avertizează autorităţile că dacă nu intervin pentru a stopa eroziunea de pe litoral, generaţiile viitoare nu vor mai avea unde să facă plajă, iar turismul la Marea Neagră va dispărea.

Simion Nicolaev, directorul Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Marină Grigore Antipa din Constanţa, susţine că cele mai vulnerabile zone sunt cele cu pante mici.

Specialistul spune că în ultimii 45 de ani litoralul românesc a pierdut peste 2.000 de hectare de plajă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite