Constanţa: Iulia Dumitru creează accesorii şi bijuterii unicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Iulia Dumitru creează accesorii şi bijuterii unicat
Constanţa: Iulia Dumitru creează accesorii şi bijuterii unicat

Din mâinile ei răsar minuni. Face cercei, coliere, inele, pandantive şi brelocuri care de care mai trăsnite. Când era mică, visa să devină designer vestimentar. Toate păpuşile ei aveau o garderobă bogată.

„Mama mea este croitoreasă, aşa că am avut de unde să iau lecţii, cel mai mult îmi plăcea să fac rochiţe“, povesteşte Iulia. Între timp, interesele ei s-au mai schimbat. Cu toate acestea, încă mai păstrează păpuşile care i-au făcut copilăria frumoasă.

A terminat Liceul Teoretic Traian, din Constanţa, iar acum este studentă la Academia Navală Mircea cel Bătrân şi urmează şi cursurile Şcolii de Arte şi Meserii Constanţa, secţia Grafică, dar şi un curs de contabilitate.

Prietenii şi părinţii i-au încurajat pasiunea

Acum câteva luni, s-a apucat să confecţioneze accesorii şi bijuterii. „Eu dădeam foarte mulţi bani pe accesorii de tot felul, cred că milioane de lei. Tot am intrat pe net şi am văzut că se găsesc materiale, aşa că mi-am zis că pot face şi eu. Aşa m-am apucat de confecţionat. Am făcut cadouri prietenilor, iar ei m-au încurajat să continui. La fel şi părinţii mei“, povesteşte Iulia. Pasta pe care o modelează semănă cu plastilina, dar se numeşte „fimo“. Tânăra o modelează cu măiestrie, iar figurinele care se nasc din mâinile ei sunt puse la cuptor, timp de 15 minute.

În doar câteva luni, a făcut zeci de accesorii şi bijuterii, fiecare piesă fiind unică. Materialele şi le procură fie de la magazinele din Constanţa, fie le comandă de pe site-urile de specialitate. Mărgelele i le aduce tatăl ei din Spania. În colecţia ei găseşti cercei de tot felul, coliere, pandantive, brelocuri sau accesorii pentru telefon sub formă de flori, gărgăriţe, fructe sau zaruri.

Cerceii, accesoriu obligatoriu

Deşi anii au trecut, Iulia nu a uitat nici de pasiunea pentru design vestimentar. Îşi creează singură modelele pentru rochii şi alte hăinuţe pe care i le coase mama ei. Spune că stilul sport o defineşte. În ceea ce priveşte accesoriile, nu se poate despărţi de cercei. „Am zeci de perechi acasă. Fără cercei, parcă aş fi ştearsă“, spune Iulia.

Îi place foarte mult să se joace cu cei trei căţei, doi pechinezi şi un labrador, pe care i-a botezat Anuk, Mopu şi Fosăilă. În plus, îi place foarte mult să călătorească şi a vizitat aproape jumătate din România alături de prietenul ei.

Citiţi mai multe despre pasiunile Iuliei Dumitru în Adevărul de Seară e astăzi!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite